Obavijesti

Sport

Komentari 22

Raaaaaakiiiiitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić

Raaaaaakiiiiitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić

Rakitić se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije nakon 13 godina, 106 nastupa i 15 golova, a mi smo za vas odabrali najljepše golove koje je zabio za 'vatrene'

VIDEO

Koja vam je prva asocijacija na Ivana Rakitića (32) u kockastom dresu? Vjerujemo da znamo o čemu je riječ. Jer čini nam se da uzvik komentatora Drage Ćosića i dan danas odzvanja cijelom Rusijom. A uspio je doprijeti i do daleke Hrvatske. 

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

Raketa se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije nakon 13 godina, 106 nastupa i 15 golova. Nastupao je na tri Europska prvenstva i na dva Svjetska prvenstva, a u pamćenju su nam posebno ostali njegovi nastupi u Rusiji prije dvije godine.

O njegovom značaju i doprinosu koji je dao za hrvatski nogomet nije ni potrebno govoriti, a u sljedećim odlomcima prikazat ćemo vam najljepše golove koje je zabio za 'vatrene'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan je za Hrvatsku debitirao 8. rujna 2007. godine protiv Estonije, a već sljedeću utakmicu, 12. rujna, zabio je prvi gol. Bilo je to protiv Andore u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj kada smo pobijedili 6-0. 

Pogledajte video gola Andori OVDJE.

A sjećate li se one bombetine iz listopada 2012. godine? Hrvatska je gostovala kod Makedonije na krcatom stadionu Filip II. Makedonski u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a bio je to težak susret u kojem su se 'vatreni' strašno mučili.

Makedonci su poveli 1-0, Ćorluka je izjednačio u prvom poluvremenu, a onda se ukazao Raketa u 60. minuti koji je s 30 metara iskosa zabio fantastičan gol iz slobodnjaka i donio nam važna tri boda (2-1).

Prevario je tada makedonskog golmana Bogatinova koji je očekivao ubačaj, a lopta je išla u čudnom luku i zaobišla sve. Prema mnogima, ovo je jedan od ljepših golova koje je zabio za reprezentaciju.

Pogledajte video gola Makedoniji OVDJE.

Jedan od ljepših golova sigurno je i onaj protiv Bugarske iz 2015. godine. 'Vatreni' su tada pobijedili Bugare 3-0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Vukao je loptu, sjajno kombinirao s Perišićem pa onda neobranjivo pogodio za 2-0.

Pogledajte video gola Bugarskoj OVDJE.

A sjećate li se one ljepotice protiv Češke? Česi su petljali u obrani, loptu im je ukrao Brozović i onda sjajno proigrao Rakitića koji je u maniri rasnog strijelca podbio loptu i prebacio istrčalog Petera Čecha. Bilo je to za 2-0, ali nažalost Hrvatska je na kraju uzela samo bod (2-2) na Euru u Saint-Ettienneu. Utakmicu su zasjenili neredi huligana.

Hrvatska - Grcka

Pogledajte video gola Češkoj OVDJE.

Posljednji gol iz igre zabio je prije dvije godine u velikoj pobjedi protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu, a kako je to njegov posljednji, zaslužio je mjesto na ovome popisu. Tada smo vodili 2-0, a onda su naši u završnici izigrali Argentince kao dječarce.

Vodio je loptu od centra i pucao s ruba šesnaesterca, no Caballero mu je obranio. Lopta je završila kod Kovačića koji je dodao nazad Rakitiću, a on je potpuno sam ispred mreže pospremio loptu u gol za konačnih 3-0.

Pogledajte video gola Argentini OVDJE.

I kao šlag na kraaaaaaaju! Raaaakiiiiiiiiiiitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!

Sigurno znate o čemu pričamo. Zlatko Dalić ga je protiv Danske i Rusije postavio za posljednjeg izvođača u raspucavanju, a sudbina je htjela da upravo on odlučuje.

Pogledajte video pobjedničkog penala Danskoj OVDJE.

Proživljavali smo infarkte u osmini finala i četvrtfinalu protiv Danaca i Rusa, oba susreta došla su do jedanaesteraca, a svi znate kako je završilo. Na obje utakmice stavio je loptu na bijelu točku i poslao ju u lijevu stranu, a Akinfejeva i Schmeichela u desnu stranu. 

Pogledajte video pobjedničkog penala Rusiji OVDJE.

Raaaaaakitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić, zaderao se tada u eteru HRT-a komentator Drago Ćosić i probio zvučni zid.

Legendo, hvala ti za sve!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram