Obavijesti

Sport

Komentari 1

Račić: Savjete mi je dao i veliki GSP, u Areni ću osvetiti Pejića

Račić: Savjete mi je dao i veliki GSP, u Areni ću osvetiti Pejića
1

Puno poruka podrške dobivam čak i iz Poljske. Kvalitetniji sam od Stasiaka i svih boraca protiv kojih se borio i idem po taj KSW-ov pojas. Neću dozvoliti Stasiaku da opet utiša našu publiku, rekao je Antun Račić

VIDEO

Pred hrvatskim MMA borcem Antunom 'killerom' Račićem (29) izazov je karijere. U subotu ga u zagrebačkoj Areni čeka okršaj protiv poljskog borca Damiana Stasiaka (29) za pojas KSW-ove bantam kategorije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

KSW - Otvoreni trening 01:46

Račić je formu brusio u UFD Gymu kod Ivana Dijakovića i jedva čeka okršaj protiv bivšeg UFC-ovca Stasiaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uložio sam sve u ove pripreme, maksimalno sam motiviran. Stasiak je kvalitetan borac, ali vjerujem da sam puno bolje od njega i njegovih dosadašnjih protivnika - kazao nam je Dubrovčanin.

Zagreb: Pokazni trening MMA i predstavljanje boraca koji će nastupiti na KSW priredbi

Poljski borac već se borio u Areni prije tri godine. Pobijedio je tad našeg Filipa Pejića, a to je Račiću poseban motiv pred subotnji KSW 51.

- U zadnje vrijeme sam u dobrim odnosima s Filipom pa me taj njegov poraz baš motivirao. Želim ga osvetiti. Gledao sam njihovu borbu i neću mu dopustiti da opet utiša našu publiku - kaže Račić.

Stasiak je na omjeru 11-6, ali karijera mu je već nekoliko godina u silaznoj putanji.

- Nije se baš proslavio u UFC-u, ali, ruku na srce, imao je teške protivnike. Munhoz, Kelleger, Liu... Mislim da sam i ja uz bok tim dečkima, smatram se vrhom bantam kategorije pa mu ni protiv mene neće biti lako. Imam pet pobjeda u nizu, četiri u KSW-u. Srušio sam svakog borca kojeg su stavili pred mene i sad su doveli najboljeg poljskog borca - rekao je Antun pa nas malo i iznenadio sljedećom rečenicom:

- Moram vam kazati da puno poruka podrške pred taj meč dobivam čak i iz - Poljske. Naravno, puno poruka dobivam i iz Hrvatske, iz svog Dubrovnika. Žao mi je što svojima nisam mogao srediti kartu, ali takva su pravila. Ipak, mislim da će biti spektakularno, tko zna kad ćemo opet ovako nešto imati u svom dvorištu. Nadam se da će KSW biti zadovoljan i da će u Zagreb doći i dogodine. Meni stiže dvjestotinjak Dubrovčana. 

Zagreb: Pokazni trening MMA i predstavljanje boraca koji će nastupiti na KSW priredbi

Antun Račić samo je nastavio tradiciju sjajnih dubrovačkih MMA boraca. Bio je tu Maro Perak, a novi val predvode Ante Delija i Račić. Ipak, Antun je morao napustiti svoj grad i sreću potražiti u inozemstvu.

- Takva je bila situacija, nisam u Dubrovniku imao s kime kvalitetno trenirati. Nisam mogao pronaći sparing partnere u svojoj kategoriji, a i treneri me više nisu imali što naučiti. Zadnje tri godine sam u UFD Gymu u Dusseldorfu kod Ivana Dijakovića. 

Račić je u ovim pripremama napravio i korak dalje. U Londonu je naletio na legendarnog Firasa Zahabija, trenera još legendarnijeg borca Georgesa St. Pierrea (38).

- Zahabi me pozvao u Kanadu u Tristar Gym. Baš su me lijepo prihvatili. St. Pierre je izdvajao vrijeme samo da meni pomogne. Malo sam i 'rolao', radio s njim. Pravi je radnik, nije baš flegma kakvim ga mnogi vide - završio je Antun.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.