Obavijesti

Sport

Komentari 2

Rađa humanitarac: Prodao je unikatne Jugoplastika tenisice

Rađa humanitarac: Prodao je unikatne Jugoplastika tenisice

Adidas je nedavno proizveo ograničen broj tenisica u kakvima su Splićani postali europski prvaci. Sudionicima, poput Rađe, poslao ih je na kućnu adresu. A Dino je pomoću njih skupio 3000 eura za udrugu Down sindrom

KK Split proslavio je 75. rođendan, a u tu čast dobio je posebne tenisice, kao neslužbeno najbolji košarkaški klub 20. stoljeća.

Pokretanje videa ...

 

Svjetski proizvođač sportske opreme Adidas je proziveo ekskluzivnu verziju Adidas Forum High i oduševio sve navijače kojima je Jugoplastika u srcu.

 

Tenisice su bijele boje, a na stražnjem dijelu ih krasi natpis 'Jugoplastika'. U ograničenom su broju, a dio su dobili igrači iz te generacije. Među njima i nositelj momčadi Dino Rađa.

Dino je, pak, svoje odlučio prodati na humanitarnoj aukciji. Ponudio ih je preko društvenih mreža i objavio kako se novac uplaćuje izravno splitskoj udruzi Down sindrom 21.

Nakon nekoliko dana prikupljanja ponuda, kupio ih je anonimni kupac, koji će za pomoć udruzi koja se brine o oboljelima od Downova sindroma uplatiti 3000 eura.

- Uplatitelj želi ostati anoniman, što znači da mu nije do slave nego do pomaganja, što je odlika velikih ljudi. Nadam se da ću ih imati priliku upoznati kad prođe ovaj virus - napisao je Rađa, a svima koji su sudjelovali u aukciji poslat će svoje autogram kartice iz doba kad je igrao za Boston Celtics.