Obavijesti

Sport

Komentari 37

Radio u Manchester Unitedu i Barceloni, sad preuzeo Goricu

Radio u Manchester Unitedu i Barceloni, sad preuzeo Goricu
1

Litvu smo nekad respektirali u košarci, dok su Dražen i Cibona lomili Žalgiris i Sabonisa na putu do naslova europskog prvaka. Litavci su sad u Goricu doveli i glavnog trenera Valdasa Dambrauskasa (43)

VIDEO

Valdas Dambrauskas. Ima 43 godine, Litavac je i nasljednik Sergeja Jakirovića na poziciji glavnog trenera Gorice koju financiraju litavski investitori. Dambrauskas u Goricu dolazi iz litavskog kluba RFS (Rigas Futbola Skola) koji se na rastanku javno zahvalio treneru.

- Hvala ti, Valdas. Ti si dio ove obitelji i uvijek ćeš biti dobrodošao ako to poželiš. Sretno ti dalje u karijeri - napisali su iz RFS-a u kojem je njihov Valdas radio dvije godine i četiri mjeseca.

Kakav je trener Valdas Dambrauskas? Stručnjak novog doba. Kao nogometaš ne da nije bio nešto posebno dobar nego nikad nije bio profesionalni igrač. Školovao se u Engleskoj pohađajući smjer 'Sportska znanost i treniranje' na London Metropolitan University.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao trener je počeo raditi prije 13 godina, a praktično školovanje kroz rad stjecao je u brojnim prestižnim nogometnim Akademijama uključujući i one najprestižnije: Dambrauskas je radio u - Manchester Unitedu i Barceloni!

 

Objavljuje HNK Gorica u Utorak, 25. veljače 2020.
Cijena poraza protiv Hajduka? Jakirović otišao s klupe Gorice
Cijena poraza protiv Hajduka? Jakirović otišao s klupe Gorice

Nakon rada s mladima i u Fulhamu i Brentfordu svoj je prvi posao vođenja seniorske momčadi dobio u Kingsbury London Tigersima. Nikad čuli za taj klub? A kako ćete čut' kad su (doslovno) deveta liga.

U domovini mu je šansu dao nacionalni nogometni savez povjerivši mu najprije U-17, a onda i U-19 reprezentaciju Litve prije nego što će, sedam godina unazad, biti povjerene prve momčadi Ekranasa, a onda i Žalgirisa.

Od listopada 2017. do danas bio je trener RFS-a s kojim je osvojio Kup i prestižni status doprvaka. Po svemu je Gorica, dakle, dobila 'laptop-trenera', ali negativne konotacije tog termina odavno su razbili brojni super-uspješni mladi stručnjaci, posebno u Njemačkoj.

Sličnim je putem prije nekoliko mjeseci krenula i Rijeka jer niti iza Simona Rožmana nije neka neodoljiva igračka karijera, a kao trener 100 posto je uronjen u svoju profesiju, koristi najsuvremeniju tehnologiju u donošenju konačne procjene, taktike i svih ostalih elemenata u trenerskoj domeni. I ne ide mu loše na Rujevici.

Dambrauskas voli igru s dva napadača, najčešće je to klasičnih 4-4-2, ali nije 'štreber' i voli se prilagoditi igračkom materijalu s kojim raspolaže. Kad je sa Žalgirisom osvojio dvije litavske titule, prvi suradnik bio mu je sportski direktor koji je glavni 'dizajner' i goričkog nogometnog uspjeha - Mindaugas Nikoličius.

Valdas Dambrauskas, dakle, ne dolazi u nepoznato nego na dobro pripremljen teren od strane operativca od njegovog najvećeg povjerenja. Prije mjesec dana je sa RFS-om potpisao na još dvije godine, ali Nikoličiusa nije mogao odbiti.

Minus u cijeloj priči? Ne mora biti minus za Goricu i čisto je subjektivan stav, ali odlazak Sergeja Jakirovića ne može biti drag nikome tko prati i voli hrvatski nogomet i HNL. 'Jakir' je u svakoj sredini u kojoj je igrao ili trenirao ostavio vrhunski profesionalni i ljudski trag. Baš su sa njima Litavci digli Goricu ne samo u Prvu HNL nego u gornji dom hrvatskog nogometa.

Dambrauskasu dobrodošlica u Goricu, a jedva čekamo isto napisati i Sergeju Jakiroviću kad sjedne na neku novu trenersku klupu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova