Sport

Komentari 3

Radjina drama: Ostavio nas je otac u dugovima i bez struje...

Radjina drama: Ostavio nas je otac u dugovima i bez struje...

Radja Nainggolan odrastao je u vrlo teškim uvjetima. Otac ga je napustio još dok je bio beba, ali Romin veznjak bio mu je spreman sve oprostiti. Kada ga je otišao posjetiti, on mu je samo okrenuo leđa i tražio novac

Radja Nainggolan je rođen u Antwerpenu, a odrastao je u siromaštvu. Njegov otac Marius Nainggolan napustio je Radju, njegovu majku, sestru i trojicu polubraće odmah nakon što se Radja rodio. 

Tako je njegova majka Lizi Bogaerts ostala sama s petero djece, a mjesečno je zarađivala 1300 eura za deset sati rada svakog dana. No, to joj nije bilo dovoljno da prehrani cijelu obitelj. 

- Bilo nas je troje u kući kada je nas je otac napustio i ostavio u dugovima. Zarađivala je 1300 eura i radila deset sati dnevno. Gotovo svaki dan smo jeli istu hranu, a znali smo i pol mjesec dana biti bez struje.

Za sve se pobrinuo Radja te je svojim upornim radom došao do potpisa za talijansku Pescaru gdje se zadržao do 2010. godine. Tamo je zarađivao 1400 eura mjesečno, a svaki mjesec bi majci poslao 500 eura da joj pomogne.

Nakon Pescare Radja se zaputio prema Cagliariju gdje mu je obećana veća plaća. Nainggolan je bez razmišljanja odlučio prihvatiti Cagliarijevu ponudu u nadi da će još više pomoći majci. 

No onda je za njega uslijedio šok i njegova majka je te iste godine preminula. Toga trenutka Radja je ostao bez oca i majke, ali mu je otac bio i dalje živ te je on odlučio otići njemu u posjet.

Iako je Radja bio spreman ocu oprostiti sve i započeti novi odnos s njim, to se ipak nije dogodilo. 

- Jednom prilikom sam otišao u Indoneziju da vidim svog oca i oprostim mu sve. Bio sam spreman pružiti mu novu šansu, ali on mi je samo okrenuo leđa i sve što je tražio je da mu ostavim malo novca.

Najčitaniji članci