Obavijesti

Sport

Komentari 11

Radu kao Suba: Pokojnu sestru vodit ću na sve stadione svijeta

Radu kao Suba: Pokojnu sestru vodit ću na sve stadione svijeta
1

Golman rumunjske U-21 reprezentacije Andrei Radu svaku utakmicu nosi majicu s fotografijom pokojne sestre Eme ispod dresa. Umrla je s 14 godina, kad je njemu bilo samo devet

VIDEO

Fantastična Rumunjska apsolutni je hit Europskog prvenstva U-21, a u njihovu snagu uvjerila se i naša reprezentacija. Rumunji su pobijedili i 'mini vatrene' i Engleze pa onda remizirali Francuze te izborili polufinale na Euru. No to sve ne bi bilo moguće bez kapetana i golmana ove reprezentacije Ionuta Andrejia Radua (22).

On je vođa ove reprezentacije, a kada je bio dječak proživio je veliku tragediju koja ga je promijenila. Naime, dok se tek upustio u nogometne vode s devet godina, preminula je njegova sestra Ema 2006. godine u dobi od 14 godina od bolest imunološkog sustava. 

- Kada sam ušla u kuću, skočio je od sreće. Mislio je da su upalile njegove molitve tih 55 dana i da je njegova sestra ozdravila. Kada je shvatio da nje više nema, slomio se - rekla je nedavno njegova majka.

England v Romania - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Group C - Stadio Dino Manuzzi

Eme više nema, ali ona je sada njegov anđeo čuvar, što je i sam Radu nekoliko puta izjavio. Dok su bili djeca, obećao joj je da će zajedno s njom obići sve stadione na svijetu, a svoje obećanje i ispunjava.

Nakon sjajne pobjede nad Englezima i osiguranja polufinala na Eura, emotivni Andrei uzeo je majicu na kojoj se nalazi slika njegove sestre i zaplakao. Suze jednostavno nije uspio zadržati. 

- Dugujem ti sve, volim te, Ema - rekao je golman Rumunjske nakon utakmice.

- Kaže da je Ema njegov anđeo čuvar. Svaku utakmicu nosi majicu s njezinom slikom ispod dresa i moli se za nju. Na jednoj utakmici bio je dosuđen penal za protivničku momčad i Andrei mi je prišao i rekao, 'mama, Ema me gleda odozgo, obranit ću ovo'. Obranio je na kraju penal i rekao da je osjetio njezinu prisutnost - nastavila je njegova majka za rumunjske medije. 

Radu je ove sezone odigrao 33 utakmice za Genou, a u Italiju je otišao još 2013. godine. Bio je tužan jer nije više mogao ići na sestrin grob, no dosjetio se majice. Na taj način je sestra uvijek s njim. 

England v Romania - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Group C - Stadio Dino Manuzzi

Radu je karijeru je počeo u Steaui, pa je prešao u Dinamo Bukurešt. Sa 16 godina odlučio se na prelazak u Italiju, a igrao je za Inter i Avellino. Trenutačno igra u Genoi gdje je jedan od najboljih igrača. I to zbog svog anđela čuvara, sestre koja ga čuva s neba...

Radu i Rumunjska igraju protiv Njemačke u polufinalu, a veliki plus je taj što su uspjeli izboriti Olimpijske igre. 

Bivši golman hrvatske reprezentacije Danijel Subašić nošenjem majice ispod dresa odaje počast pokojnom prijatelju i suigraču Hrvoju Ćustiću, koji je preminuo 2008. nakon što je udario glavom u betonski zid na zadarskom stadionu Stanovi.

Subašić nosi Ćustićevu sliku cijelu karijeru, napravio je to i na pohodu na srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Zadarski anđeo uvijek je uz njega, a zbog toga ga je Fifa i kaznila jer prema njihovim pravilima, igrači ne smiju osobne poruke pokazivati prije, tijekom i nakon utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom