Sport

Komentari 5

Kimiju se bolid zapalio u vožnji: 'Vatra! Izlazi što prije od tamo'

Kimiju se bolid zapalio u vožnji: 'Vatra! Izlazi što prije od tamo'

U blizini je bio jedan djelatnik koji je dojurio s aparatom za gašenje i ugasio požar. Trening je bio prekinut na deset minuta dok su djelatnici iznijeli formulu sa staze, a na svu sreću, Raikkonen je, prošao netaknut...

Formula 1 će u budućnosti morati još više raditi na sigurnosti svojih vozača jer ovo što se događa u posljednje vrijeme... Romain Grosjean je prije dva tjedna na VN Bahreina čudom preživio nakon što se njegov bolid zabio u ogradu i zapalio. Francuski vozač je završio s opeklinama na rukama nakon što je dotaknuo užarenu ogradu.

Ovaj put je skoro stradao legendarni Kimi Raikkonen (41). Vremešni Finac vozi za Alfa Romeo, no njegov bolid se odjednom zapalio na drugom slobodnom treningu u Abu Dhabiju.

FILE PHOTO: Formula One F1 - Hungarian Grand Prix

Kimi se vozio stazom i odjednom je na stražnjem dijelu bolida buknula vatra. Požar se krenuo širiti prema prednjem dijelu, a Finac je brže-bolje stao i pobjegao iz gorućeg vozila.

- Velika vatra, Kimi, brzo izlazi, brzoo - vikao je Raikkonenu njegov kolega iz tima. 

U blizini je bio jedan djelatnik koji je dojurio s aparatom za gašenje i ugasio požar. Trening je bio prekinut na deset minuta dok su djelatnici iznijeli formulu sa staze, a na svu sreću, Raikkonen je, za razliku od Grosjeana, prošao netaknut.

Pokazao je mirnoću, nije se predao panici, a to može zahvaliti nevjerojatnom iskustvu. U Formuli 1 je od 2001. godine, a jedini naslov svjetskog prvaka osvojio je 2007. godine.

Najčitaniji članci