Obavijesti

Sport

Komentari 18

Rakitić je odveo Sevillu u novi finale Europske lige! Brekalo na Engleze za trofej Konferencijske

Rakitić je odveo Sevillu u novi finale Europske lige! Brekalo na Engleze za trofej Konferencijske

Rakitiću će ovo biti drugi finale sa Sevillom, s kojom je 2014. osvojio prvi od četiri naslova u Europskoj ligi i kao kapetan podignuo veliki pobjednički trofej

VIDEO

U finalu Konferencijske lige igrat će nogometaši Fiorentine i West Hama, a o pobjedniku će se odlučiti 7. lipnja na praškoj Fortuna Areni, a momčadi Seville i Rome borit će se 31. svibnja na Puskas Areni u Budimpešti za naslov pobjednika nogometne Europske lige.

Andalužani kroz produžetke 'u svom natjecanju'

Momčadi Seville i Rome borit će se 31. svibnja na Puskas Areni u Budimpešti za naslov pobjednika nogometne Europske lige, što su Rimljani zaslužili odigravši 0-0 u uzvratu polufinala protiv Bayera u Leverkusenu, a Andalužani su u produžetku pred svojim navijačima svladali Juventus sa 2-1.  

Europa League - Semi Final - Second Leg - Sevilla v Juventus

Za razliku od Rimljana, Sevilla će po peti put imati priliku osvojiti pehar koji je momčad iz Andaluzije osvajala tri godine zaredom (2014. - 2016.) te još jednom 2020., a prethodno je dvaput osvajala i Kup Uefa (2006. i 2007.) koji je bio preteča Europske lige.

Sevilla je spriječila talijansko finale u Budimpešti, iako je Juventus u 65. minuti bio blizu tom cilju, kad je Dušan Vlahović zatresao mrežu domaće momčadi na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, samo dvije minute nakon što je ušao u igru. U tom trenutku je torinska momčad imala prednost od 2-1, uz onih 1-1 iz prve utakmice. No, momčad Massimiliana Allegrija je u finalu bila svega šest minuta.

Argentinac Erik Lamela u igru je ušao u 70. minuti, što će se pokazati kao proročanski potez Sevillinog trenera Josea Mendilibara. Već u sljedećoj minuti Lamela je asistirao, a Suso postigao izjednačujući pogodak koji je Sevilli donio produžetak. Već u petoj minuti dodanog vremena Lamela je na ubačaj Gila svladao gostujućeg vratara i postavio konačnih 2-1, dovoljnih za sedmo Sevillino finale u kojem će pokušati zadržati stopostotni učinak.

Europa League - Semi Final - Second Leg - Sevilla v Juventus

Jedino što je donekle pokvarilo ovu pobjedu Andalužana je nesmotreno zarađeno isključenje Marcosa Acune u 115. minuti, kad mu je nizozemski sudac Makkelie pokazao drugi žuti karton zbog zadržavanja igre pa Argentinac neće konkurirati za sastav na finalu protiv Rome 31. svibnja u Budimpešti. No, tamo će svakako biti nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je odigrao sve minute uzvratnog dvoboja i bio jedan od najboljih igrača Seville. Rakitiću će ovo biti drugo finale sa Sevillom, s kojom je 2014. osvojio prvi od četiri naslova u Europskoj ligi i kao kapetan podignuo veliki pobjednički trofej.

Roma prva ušla u finale EL

Nogometaši Rome prvi su finalisti Europske lige nakon što su u uzvratnom polufinalnom dvoboju odigrala protiv Bayera u Leverkusenu 0-0 i time obranila prednost od 1-0 iz prvog dvoboja. 

Statistika je bila u potpunosti na strani njemačke momčadi, koja je imala čak 23 udarca prema vratima, šest unutar okvira, ali nijedna lopta nije završila u mreži. Momčad Josea Mourinha je imala tek jedan udarac, a i taj je bio neprecizan.

Europa League - Semi Final - Second Leg - Bayer Leverkusen v AS Roma

Jose Mourinho, koji je s Romom prošle sezone osvojio prvo izdanje Uefine Konferencijske lige, imat će priliku 31. svibnja osvojiti i Europsku ligu na Puškaš Areni u Budimpešti, protiv našeg Ivana Rakitića i Seville.

'Čekićari' sigurni u Nizozemskoj

West Ham je, pak, po drugi put pobijedio nizozemski AZ Alkmaar. Nakon 2-1 na domaćem terenu West Ham je slavio i u gostima, s 1-0 golom Fornalsa u 94. minuti.

West Ham je finale osigurao uz dvije pobjede protiv AZ Alkmaara. Nakon 2-1 na domaćem terenu West Ham je u Nizozemskoj slavio s 1-0. Tvrda uzvratna utakmica nije ponudila mnogo pravih prilika, a AZ je sve jače stiskao suparnika kako se približavao kraj utakmice.

No, West Ham je odbio sve napade domaćina koji su tražili jedan pogodak i odlazak u produžetke, a na samom kraju gosti iz Londona su postigli pogodak za veliko slavlje. Sve je u 94. minuti sam napravio Španjolac Pablo Fornals te je s vrha šesnaesterca precizno pogodio za pobjedu svoje momčadi.

Europa Conference League - Semi Final - Second Leg - AZ Alkmaar v West Ham United

'Viole' prošle nakon drame

Nakon velike drame Fiorentina je prošla Basel poslije ukupno 210 odigranih minuta. Basel je kao gost pobijedio u prvoj utakmici s 2-1, ali je istim rezultatom Fiorentina dobila uzvratnih 90 minuta i to nakon dva pogotka Nice Gonzaleza čime se otišlo u produžetke. Pogodak vrijedan ulaska u finale postigao je Čeh Antonin Barak u 129. minuti dvoboja.

U Baselu je od početka Fiorentina napadala i pokušala što prije anulirati minus od jednog pogotka s domaćeg terena. No, dosta je vremena trebalo gostima iz Firence da krenu s ozbiljnim prijetnjama.

U 30. minuti prvu je veliku šansu imao Nico Gonzalez, no nije pogodio. Argentinski nogometaš je precizniji i spretniji bio samo pet minuta kasnije kada je, nakon asistencije Biraghija, pogodio za 1-0 gostujućeg sastava. Mogla je Fiorentina do kraja prvog dijela postići još jedan pogodak, ali Bonaventura nije bio precizan.

Europa Conference League - Semi Final - Second Leg - Basel v Fiorentina

Fiorentina je nastavila s napadima u nastavku susreta, ali se u problemima našla od 55. minute. Sjajno je dugu loptu primirio domaći igrač Amdouni koji se potom još bolje oslobodio čuvara i zabio za 1-1 i veliko slavlje domaćin navijača. Taj je pogodak označio početak novih gostujućih napada koji su hrlili prema domaćim vratima u valovima. Do novog vodstva Fiorentina je došla u 72. minuti, a ponovno je strijelac bio Nico Gonzalez.

Do kraja susreta gosti iz Italije su i dalje bili bolji, no produžetke nisu izbjegli. U dodatnih 30 minuta i dalje je Fiorentina bila puno bolja. Prvu šansu propustio je Bonaventura, a u 94. minuti sa samo nekoliko metara Jović glavom nije uspio zabiti. I tada je, kao i u većem dijelu susreta, odlično reagirao domaći vratar Hitz.

Europa Conference League - Semi Final - Second Leg - Basel v Fiorentina

Imao je Jović u drugom produžetku novu šansu, ali je tom prilikom, s tri-četiri metra udaljenosti, volej udarcem gađao preko vrata. No, do jedanaesteraca ova dramatična utakmica ipak nije otišla. Mnogo bolju igru Fiorentina je naplatila u 129. minuti, a veliki junak bio je češki igrač Antonin Barak koji je pogodio za konačnih 3-1 i ulazak Talijana u finale. Hrvatski nogometaš Josip Brekalo bio je u udarnoj momčadi Fiorentine, ali je zamijenjen početkom drugog poluvremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe