Obavijesti

Sport

Komentari 29

Bayern osvojio Superkup! Neuer spasio Bavarce, pa Martinez u produžetku dokrajčio Sevillu

Bayern osvojio Superkup! Neuer spasio Bavarce, pa Martinez u produžetku dokrajčio Sevillu
20

U 45. izdanju Superkupa Bayern je drugi put osvojio to natjecanje. U Budimpešti je nakon produžetaka pobijedio Sevillu 2-1, a za Andalužane je 150. utakmicu, i prvu povratničku, odigrao Ivan Rakitić te iznudio kazneni udarac

Nogometaši Bayerna po drugi puta u povijesti su pobjednici Uefa Superkupa svladavši u finalu u Budimpešti Sevillu nakon produžetka 2-1 (1-1). 

Za Bayern su zabili Leon Goretzka (34) i Javi Martinez (104), a za Sevillu Lucas Ocampos (13pen). Ivan Rakitić je igrao za Sevillu do 56. minute, a na njemu je napravljen kazneni udarac u 13. minuti.

European Super Cup - Bayern Munich v Sevilla

Bayern i Sevilla su na Puskas Areni u Budimpešti odigrali 45. izdanje UEFA-ina Superkupa, a Uefa je dopustila prvi puta od početka pandemije nazočnost gledatelja, pa je ispunjena dopuštena trećina kapaciteta stadiona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjednik Europske lige Sevilla se pokazala kao vrlo tvrd orah za Bayern, koji je u Budimpeštu došao na krilima impresivne 8-0 pobjede nad Schalkeom u Bundesligi. 

Utakmica je počela šokantno za europskoga prvaka, u 12. minuti Alaba u šesnaestercu rukama ruši Rakitića, a Argentinac Lucas Ocampos pogađa iz penala za vodstvo Seville.

Mueller i Lewandowski su potom imali sjajne prilike za poravnanje, koje je zbog puno bolje igre Bayerna došlo u 34. minuti. Dugu loptu Pavarda Lewandowski je leđima okrenut prema vratim ostavio loptu za Leonu Goretzku koji s deset metara pogađa mrežu. 

European Super Cup - Bayern Munich v Sevilla

U 48. minuti  priliku je propustio De Jong, a tri minute kasnije zbog zaleđa je poništen gol Lewandowskog. Bayern je tijekom cijelog drugog dijela napadao i bio bolja momčad, a poništen im je još jedan gol zbog prekršaja Lewandowskog. Obrana Seville je izdržala sve napade i dvije minute prije kraja španjolska momčad je dočekala svoju veliku šansu. Marokanac Nesyri je sam krenuo prema Neueru, koji zaustavlja njegov udarac i dvoboj je otišao u produžetke. 

U 104. minuti Bavarci su došli do pobjede golom "jokera s klupe" Javija Martineza, koji je nakon udarca Alabe i obrane vratara Bounoa glavom pogodio za 2-1.

Ni bavarski i andaluzijski klub dosad nisu bili previše uspješni u ovom natjecanju, oba su do večeras slavila tek jednom, Bayern 2013. uz tri prethodna poraza, a Sevilla 2006. nakon čega je poražena u sljedećih pet finala.

Večerašnji trijumf Bayernu je donio pet milijuna eura, a Sevilli 3,8 milijuna eura.

Bayern - Sevilla 2-1

Strijelci: 0-1 Ocampos (13pen), 1-1 Goretzka (34), 2-1 Javi Martinez (104) 

Pred 18.000 gledatelja na stadionu Puškaš Arena sudio je Taylor iz Engleske. 

BAYERN: Neuer; Pavard, Süle, Hernandez (Javi Martinez, 99), Alaba (Boateng, 115); Goretzka (Davies, 99), Kimmich, Sane (Tolisso, 70), Müller, Gnabry; Lewandowski

SEVILLA: Bounou; Escudero, Kounde, Diego Carlos, Jesus Navas; RAKITIĆ (Torres, 56), Fernando, Jordan (Vasquez, 93); Ocampos, De Jong (Nesyri, 56), Suso (Gudelj, 77)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
EUROPSKI SUPERKUP 21:00 , BUDIMPEŠTA
Bayern
Goretzka 34', Martinez 104'
2 : 1
Sevilla
Ocampos 12' (p)
Sortiranje događaja
120+1

Kraj! Bayern je pobijedio 2-1 i uzeo drugi Superkup u povijesti. Sevilla ima za čime žaliti, za prilikom En Nesyrija iz 87. minute kada se u svom najboljem izdanju ukazao Manuel Neuer i dao Bavarcima drugu šansu.

117'

Vrijeme istječe, Bayern kontrolira stvari, još su tri minute do kraja...

107'

Sevilla je, već po tradicijji, zaprijetila prva nakon stanke, a onda Muller atraktivno škaricama pokušao, uspjeh je iz takve situacije bio i sam pokušaj malo pokraj gola.

104'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Bayern vodi 2-1!

U samoj završnici prvog produžetka Bayern je konačno poveo. Alaba je prvo pucao, Bono to odboio, ali samo na glavu Javija Martineza koji je ušao nekoliko minuta ranije....

100'

Nakon dosta vremena i Bayern je zaprijetio. Kimmich se našao u petercu, ali vidjelo se da to nije njegovo primarno nogometno stanište.

Komentari 29