Obavijesti

Sport

Komentari 531

Ronaldo srušio i Juve pa suca prevario sramotnom glumom

Ronaldo srušio i Juve pa suca prevario sramotnom glumom
8

Nogometaši Real Madrida stigli su do maksimalne treće pobjede u skupini LP-a svladavši Juventus 2-1 golovima Ronalda. Sudac je dao nepostojeći crveni Chielliniju

VIDEO

Cristiano Ronaldo u srijedu navečer ponovo se pobrinuo da se naveliko priča o njemu nakon upečatljivog nastupa protiv Juventusa u 3. kolu Lige prvaka. Portugalac je na Bernabeuu bio prvo ime susreta, što zbog pozitivnih što zbog negativnih stvari.

Onu svoju pozitivnu stranu pokazao je zabivši oba gola za pobjedu 'kraljevskog kluba' nad Conteovom momčadi 2-1, koja je morala potpisati kapitulaciju na početku drugog poluvremena. Ako je bilo šanse za povratak hrabrog i borbenog Juvea, ona je nestala u 48. minuti u režiji Ronalda i suca Gräfea.

Tu je napadač Reala pokazao svoju negativnu stranu sramotno simulirajući nepostojeći udarac u lice čime je iznudio isključenje Giorgija Chiellinija. Na zaprepaštenje braniča 'stare dame' Gräfe mu je pokazao crveni karton i praktički usmjerio i odlučio utakmicu.

Maksimalna treća pobjeda Reala u skupini A odvela ih je nadomak plasmanu u osminu finala, ali 'los blancosi' mogu biti zadovoljni isključivo prvim poluvremenom.

Utakmicu je otvorio Marchisio sjajnim udarcem po Casillasovom golu u 2. minuti, a već dvije minute kasnije Real je poveo 1-0 golom Ronalda. Di Maria je sjajno proigrao Portugalca, koji je pobjegao zadnjoj Juveovoj liniji, zaobišao je Buffona te zabio u praznu mrežu.

Nakon toga domaćini su stali, a Juve je krenuo u totalnu ofenzivu, koja im se na nekoliko promašaja isplatila u 22. minuti. Nakon ubačaja s desne strane na drugu stativu, Pogba je uspio nekako lijevo iskosa pucati po golu, Casillas je obranio, a na odbijancu sjajno se snašao Fernando Llorente, koji je zabio u bliži kut za 1-1.

No radost Talijana trajala je samo pet minuta jer je Gräfe dosudio penal nakon što je Chiellini srušio Ramosa u kaznenom prostoru. Sigurni realizator za novo 2-1 vodstvo opet je bio Ronaldo u 29. minuti. Juve je do kraja poluvremena mogao izjednačiti, ali Pirlo je iz velike blizini bio neprecizan.

A onda je u nastavku glavni sudac upropastio spektakl nasjevši na Ronaldovu glumu, koja je koštala Juventus Chiellinijevog isključenja, a u takvoj situaciji teško je bilo očekivati povratak gostiju. Real je mogao riješiti pitanje pobjednika nakon točno sat vremena igre, no Benzema je nevjerojatno promašio prazan gol.

'Los blancosi' su odustali od trećeg gola davši inicijativu Juveu, koji nije mogao doći do iznenađenja i izjednačenja.

Preskočio Van Nistelrooya: Ronaldo treći najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka

Dvama golovima Juventusu Cristiano Ronaldo došao je do brojke od 57 golova u Ligi prvaka čime je za gol preskočio Nizozemca Ruuda van Nistelrooya na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca ovog natjecanja. Ispred Portugalca su još samo Raul (71 gol) i Leo Messi (63 gola).

Ujedno je Portugalac zabio sedmi gol te je trenutno najbolji strijelac LP-a.

Poraz Juventusa iskoristio je Galatasaray, koji je zasjeo na drugo mjesto pobjedom nad Kopenhagenom 3-1. Za tri boda zabili su Melo, Sneijder i Drogba u prvom dijelu, a u 88. minuti smanjio je Claudemir za Dance.

Bayer sa četiri gola 'pregazio' Šahtar, Srna skrivio penal

U skupini B Bayer Leverkusen u BayAreni 'pomeo' je Šahtar s visokih 4-0,  Kiessling je zabio prvi i zadnji gol Ukrajincima u 22. i 72. minuti. Za 2-0 zabio je Rolfes iz penala u 50. minuti, kojeg je skrivio naš kapetan Darijo Srna, dok je treći gol zabio Sam sedam minuta kasnije. Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

Manchester United ipak je imao teži posao na Old Traffordu te je svladao Real Sociedad 1-0 autogolom Martineza već u 2. minuti.

3. kolo Lige prvaka:

skupina A

  • Manchester United - Real Sociedad 1-0
  • Bayer Leverkusen - Šahtar 4-0
  • Ljestvica: Manchester United 7, Bayer Leverkusen 6, Šahtar 4, Real Sociedad 0

skupina B

  • Real Madrid - Juventus 2-1
  • Galatasaray - Kopenhagen 3-1
  • Ljestvica: Real Madrid 9, Galatasaray 4, Juventus 2, Kopenhagen 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 531
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'