Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ranteš: Osvojio sam svjetski naslov, sad idem po olimpijski

Ranteš: Osvojio sam svjetski naslov, sad idem po olimpijski
3

Treniram maksimalno i do šest sati dnevno. Idem na terapije zbog ozlijeđenog ramena, no osjećam se odlično i vjerujem da ću uspjeti izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, rekao je Marin Ranteš

VIDEO

Vozač BMX-a, Varaždinac Marin Ranteš pažnju na sebe skrenuo je u studenome prošle godine kada je osvojio naslov u Svjetskom kupu, no sada želi otići korak dalje: plasirati se na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine. 

- Treniram maksimalno i do šest sati dnevno. Idem na terapije zbog ozlijeđenog ramena, no osjećam se odlično i vjerujem da ću uspjeti izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju - rekao je Marin Ranteš. Naime, nastup na Olimpijadi izborit će šest najboljih država, a boduju se natjecanja FISE World Series i Svjetsko prvenstvo. 

- Zasad sam unutra, no to moram potvrditi. Prvo natjecanje FISE Word Series je u Montpellieru, a potom ću nastupiti na Pannonian Challengeu, a zatim slijede natjecanja FISE Word Series u Kini - objasnio je Ranteš. 

Prije se Varaždinac za svoje nastupe pripremao u inozemstvu, no sada može trenirati u rodnom gradu. Naime, barokni grad ima novi skate park na 1200 četvornih metara i drugi je najveći skate park u Hrvatskoj nakon osječkog. Izgradili su ga u suradnji Grad Varaždin i Udruga Pannonian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To vam je kao da sanjate i san vam se jednostavno ostvari. Ovo ne da nemaju neki gradovi nego nemaju ni neke države - istaknuo je na svečanom otvaranju skate parka u četvrtak, 25. travnja. 

U subotu, 27. travnja, Ranteš je nastupio na Varaždin Challenge Touru. Riječ je o natjecanju u ekstremnim sportovima, kojim je najavljen 20. po redu Pannonian Challenge u Osijeku.

- Novi skate park u Varaždinu je brutalan. Vrlo smo zadovoljni natjecanjem. Kao što vidite tu nema ni jednog zaštitara. Atmosfera je vesela, malo nam je kiša pokvarila idilu, no bit će sve u redu - rekao je organizator Jurica Barać iz Pannoniana.

U Varaždinu su tako BMX, inline i skate vozači pokazali svoje vještine te se borili za vrijedne nagrade. Ujedno se održalo i Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyle u kojem je nastupilo čak 19 natjecatelja. 

- Ekstremni sportovi sve su popularniji jer postoji velika baza ljudi na društvenim mrežama koji to prate, gledaju, snimaju, a bit će još i popularniji nakon Olimpijskih igara - zaključio je Barać.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...