Sport

Komentari 0

Jug bez ijednog trenera srušio Mladost, Garcia vodio time-out!

U zaostalom susretu 8. kola Hrvatske vaterpolske lige u Dubrovniku je Jug AO svladao zagrebačku Mladost sa 16-15 (2-3, 4-4, 4-5, 6-3).

Dvoboj najjačih hrvatskih vaterpolskih momčadi bio je izuzetno dramatičan i izjednačen, s čestim izmjenama vodstva, a odlučio ga je gol Lorena Fatovića 57 sekundi prije kraja. Mladost je vodila s 13-10 sedam minuta prije zadnjeg zvižduka, ali to nije bilo dovoljno da se svlada Jug u Gružu.

Utakmicu su obilježile visoke tenzije, čak 27 isključenja, još četiri peterca i tri crvena kartona, koja su dobila, vjerovali ili ne, sva tri Jugova trenera! Prvi Vjekoslav Kobešćak te njegovi pomoćnici Miho Bobić i Đani Pecotić, pa je dogovor za zadnji napad vodio kapetan Xavi Garcia.

Kod Dubrovčana su po tri gola zabili Luka Lončar i Fatović, a kod Mladosti je najučinkovitiji bio Andro Bušlje s četiri gola. Aktualni prvak države ostaje tako jedina neporažena momčad sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu državnog prvenstva i vodi s 24 boda, dok je Mladost druga s 18 i utakmicom manje.

Jug bez ijednog trenera srušio Mladost, Garcia vodio time-out!