Sport

Komentari 11

Cibosi razbili Slovence za jednu od najvećih pobjeda u ABA ligi!

Cibosi razbili Slovence za jednu od najvećih pobjeda u ABA ligi!

Vladimir Jovanović, čija se stolica ozbiljno zadrmala, dobio je sve što je htio iz ove utakmice jer samo je Prkačin odigrao više od 21 minute te s 14 koševa predvodio široku Ciboninu večerašnju lepezu

Uvjerljivo najboljom utakmicom sezone Cibona je prekinula seriju od tri poraza u ABA ligi. Cibosi su u sedmom kolu ABA lige u Draženovom domu ostvarili uopće jednu od najuvjerljivijih svojih pobjeda u ovom natjecanju, svakako najveću protiv Krke koja je pod Tornjem ostala zamrznuta na -38 (90-52). Pobjeda protiv Borca u sezoni 2003./2004. i dalje će ostati Cibonina najveća u ABA ligi (116-66).

Veliki plus za Cibonu bio je povratak Lovre Gnjidića koji je zajedno s Prkačinom razbijao obranu gostiju, ali odmah do bili su Reuvers, Vranković, Gegić. Sve skupa previše za skromnu Krku koja je u završnici prvog dijela zaostajala 27 koševa i shvatila da od ove utakmice neće dobiti ništa.

U zadnjoj minuti Cibonina se prednost popela do najvećih 90-50, a na kraju se nije upisao samo Ivan Majcunić. Vladimir Jovanović, čija se stolica ozbiljno zadrmala, dobio je sve što je htio iz ove utakmice jer samo je Prkačin odigrao više od 21 minute te s 14 koševa predvodio široku Ciboninu večerašnju lepezu.

- Ova utakmica bila je važna za nas iz više razloga. Jedan je bio taj da prekinemo negativni niz, a drugi da vidimo da možemo i ovako igrati s puno energije i koncentracije. Na neki način da se vratimo na prethodna naša izdanja kada smo igrali dobro. Danas se vidjelo koliko Lovro Gnjidić znači za ovu momčad, ali svaki igrač nam znači, nemamo mi taj luksuz da kada nam netko izostane, ne osjetimo to. Čestitke mojim dečkima i nadam se da ćemo tako i nastaviti - kazao je Jovanović.

Najčitaniji članci