Obavijesti

Sport

Komentari 50

Razgoropadio je Lovru Majera, a Lauritsenom učvrstio obranu

Razgoropadio je Lovru Majera, a Lauritsenom učvrstio obranu
4

Dinamo je u kolovozu i rujnu u devet uzastopnih utakmica primio gol, "modrima" su zabijali Ferdinandovac i Flora Tallinn, a onda je Zoran Mamić promijenio obrambene figure i preporodio svoju momčad

VIDEO

Zoran Mamić danas proživljava najuspješnije trenutke svoje trenerske karijere. Da, trener Dinama osvajao je naslove prvaka Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, s Al-Ainom izbacio veliki River Plate, pa stigao do finala Svjetskog klupskog prvenstva, ali ovaj uspjeh s Dinamom njegov je - "doktorski rad". Što, na koncu, pokazuje i rezultat...

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

A trener Dinama ove je jeseni najviše radio na obrani. Zagrepčani u uvodu sezone nisu dobro izgledali u zadnjoj liniji, od 26. kolovoza do 17. listopada primali su gol(ove) u čak devet uzastopnih utakmica. Modri su se tražili, a u tom nizu zabijali su im Cluj, Osijek, Hajduk, Ferencvaros, Slaven Belupo, Ferdinandovac, Flora Tallinn, Varaždin i Gorica.

Realno, i oni koji vrijede, ali i oni koji se po igračkoj kvaliteti nikako ne mogu nositi s "modrima". I uz sve te primljene golove, najbolji pojedinac Dinama redovito bi bio Dominik Livaković. Zoran Mamić odlučio je reagirati, u švedskom Norrköpingu pronašao novog lidera modre obrane Rasmusa Lauritsena, napravio još neke kozmetičke promjene (Gvardiol završio na lijevom beku, Moharrami izbacio Stojanovića na desnom boku) i Dinamo je počeo izgledati sjajno.

Dapače, Dinamo je protiv Ferencvarosa zaigrao s obrambenom četvorkom (Stojanović, Dilaver, Gvardiol i Leovac), a u ključnim utakmicama Europske lige (obje protiv Wolfsbergera, gostovanje u Nizozemskoj) od tih je igrača igrao samo Gvardiol i to na lijevom boku. Desno se "pojavio" Moharrami, stoperske uloge preuzeli su Lauritsen i Theophile. Rasmus Lauritsen djeluje kao pun pogodak, Dinamo je s njim dobio na čvrstini i skok-igri.

No, uz jačanje obrambenog dijela momčadi, Mamić je sa svojim stožerom uspio probuditi, ali i razgoropaditi Lovru Majera. I on je sada (po)najbolji igrač Dinama. Lovro Majer u rukama drži sve konce Dinamove igre, zabija i asistira, ali i razigrava svoje suigrače. Treba biti realan, Majer je i dalje daleko od "svog prethodnika" Danija Olma, ali za ovaj današnji Dinamo, on je od - neprocjenjive važnosti.

Rotterdam: Dinamo i Feyenoord igraju utakmicu 5. kola UEFA Europske lige

Dinamo pod vodstvom Zorana Mamića izgleda bitno drugačije nego onaj prošlogodišnji Nenada Bjelice, lani su "modri" izgledali lepršavije i opasnije (logično, tada su u momčadi još bili Olmo, Moro, Gojak, Kadzior...), no ovaj današnji djeluje stabilnije i za nijansu fizički dominantnije.

Rotterdam: Zoran Mamić na konferenciji za medije nakon pobjede Dinama

Modri sada imaju snažne braniče (Lauritsen, Gvardiol, Theophile, Perić), čvrste radilice u sredini terena (Ademi, Jakić, Franjić), naprijed suparničke stopere najčešće "muči" Petković. Dinamo tako dominira u skok-igri, nerijetko fizičkim mogućnostima "gazi" suparnike. Pa čak i moćne Ruse.

Europa League - Group K - GNK Dinamo Zagreb v CSKA Moscow

Zoran Mamić pogodio je i na bočnim pozicijama gdje su Moharrami i Gvardiol iz početnog sastava udaljili Stojanovića i Leovca. A sjetimo se, baš su Leovac (gol i asist) i Stojanović (asist) bili, uz trostrukog strijelca Oršića, glavni junaci u prošlogodišnjoj pobjedi (4-0) Dinama nad Atalantom.

Sadegh Moharrami više ne djeluje izgubljeno i zaigrano na desnoj strani, njega se više ne probija tako lako, a Iranac stalno sudjeluje i u napadačkim akcijama "modrih". Joško Gvardiol je na drugoj strani pak čista klasa, potencijal kakvog Hrvatska dugo nije imala, sadašnjost i budućnost hrvatskog nogometa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...