Obavijesti

Sport

Komentari 65

Velikani redom odbijaju nastup u Superligi, ali ne i Real Madrid

Velikani redom odbijaju nastup u Superligi, ali ne i Real Madrid

Europsko udruženje klubova i Uefa jasno su odgovorili kako se ne slažu s projektom Superlige. Tvrde kako su klubovi, savezi i navijači protiv ovog projekta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
LIGE PROTIV SUPERLIGE

Nakon La Lige, oglasili su se iz Ligue 1 i Premier lige, a jedni i drugi su protiv te ideje.

- Ova će odluka svakako utjecati na naš sport, a Premier liga odbija takav koncept. Navijači su ključan dio svega, a oni su objasnili stav prema tom natjecanju - objavili su iz Premiershipa.

Također, natjecanje u Superligi odbili su Monaco, PSG Manchester United i Manchester City, Tottenham i Chelseea, a istu su poruku poslali i Atalanta, Inter te Fenerbahče.

OGLASIO SE I DINAMO

"GNK Dinamo primio je vijest o presudi koju je donio Europski sud pravde u vezi slučaja Superlige. Kao klub ni na koji način ne podržavamo tzv. projekt Superlige i ostajemo predani suradnji s ECA-om, zajedno s našim europskim kolegama, kako bismo podržali vrijednosti koje definiraju europski nogomet. To će se postići isključivo kroz snažno partnerstvo koje ECA ima s UEFA-om", poručuju iz Dinama.

EUROPSKO UDRUŽENJE KLUBOVA

Oglasilo se i Europsko udruženje klubova: 

"Ono što je najvažnije, nogomet je društveni ugovor, a ne pravni ugovor - svi priznati sudionici europskog i svjetskog nogometa - uključujući konfederacije, saveze, klubove, lige, igrače i navijače - stoje ujedinjeniji nego ikad protiv pokušaja nekolicine pojedinaca koji se bave osobnim interesima za potkopavanje samih temelja i osnovnih načela europskog nogometa."

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.

UEFA

Na društvenoj mreži X oglasila se Uefa:

U Europi nema mjesta za Superligu. Zasluge se računaju. Izborite svoje mjesto na terenu.

ČEFERIN

Nećemo ih pokušati zaustaviti. Mogu stvoriti što god žele. Nadam se da će njihovo vrhunsko natjecanje krenuti što je prije moguće... s dva kluba. Nogomet nije na prodaju, rekao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, aludirajući na to iz Superlige nisu istupili samo Real Madrid i Barcelona.

Komentari 65