Obavijesti

Sport

Komentari 76

Real dobio, Luka opet na klupi: Odigrao 32 minute u dva meča!

Real dobio, Luka opet na klupi: Odigrao 32 minute u dva meča!
1

ZAMJENA Naš je kapetan opet ostao na klupi, po treći put ove sezone je Real počeo bez njega. Zasad ima 32 minute igre u dva kola, no vjerujemo da je to zbog kasnijeg početka priprema nakon sjajnog Mundijala

VIDEO

Iako su kod Girone krenuli uz gol zaostatka, prvaci Europe iz Madrida na kraju su pregazili domaćina 4-1. Istina, uz dva penala koja su realizirali Benzema i Ramos, ali na kraju - zasluženo.

Ono što je (opet) iznenadilo sve je Lopeteguijevo ostavljanje Luke Modrića na klupi, po treći put ove sezone.

I nije izgledao baš najsretnije, što zbog statusa zamjene, što zbog slabog početka svoje momčadi.

Naš je kapetan ušao u 77. minuti umjesto Isca, a tek je protiv Atletica u Uefinom Superkupu igrao više (ušao u 51. minuti pa odigrao i produžetke).

Konkretno, protiv Getafea i Girone je odigrao točno 32 minute.

Istina, iza Modrića je vrlo iscrpljujuće Svjetsko prvenstvo, 33 su mu godine pa je svaki oprez nužan. Od dodatnog odmora, doziranja treninga pa i minutaže, ako baš hoćete - selektiranja utakmica.

Teško je vjerovati da će Lopetegui imati hrabrosti držati Luku u drugom planu kad Realu dođu teži izazovi, no sudeći prema početne tri utakmice, kao da novi Realov trener slaže neki novi Real koji se privikava na život bez dugogodišnjih nositelja igre.

Pa nakon što je Luka otvoreno koketirao s Interom, shvatili su da postoji mogućnost i njegovog gubitka, stoga, testiraju se neke nove opcije što je logično.

Naravno, još je rano za neku veću brigu jer Luka tek hvata formu. Prvi teži izazov čeka ih 15. rujna u Bilbau kod Athletica. Do tada Luka ima još tri utakmice. S Leganésom u prvenstvu te u dresu Hrvatske protiv Španjolske i Portugala.

To bi trebalo biti sasvim dovoljno da se vrati u svoje prirodno stanje, odnosno, preuzme konce igre Reala i Hrvatske.

Dodajmo još i to da je Lopetegui na klupi ostavio najboljeg golmana Mundijala, Belgijca Thibauta Courtoisa, a uz njega i Luku na klupi 'blancosa' našao se i najbolji stoper istog natjecanja, Francuz Raphael Varane.

S druge strane, Ivan Perišić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić već su uhvatili svoja mjesta u početnim postavama Intera, Juventusa i Barcelone...

Inače, domaćin je poveo u 16. minuti golom Borje Garcije, no europski prvak je u nastavku okrenuo rezultat postigavši četiri gola. Do konca poluvremena je izjednačio Sergio Ramos iz jedanaesterca u 39. minuti, a u nastavku je 'Kraljevski klub' zabio tri gola.

Na 2-1 je povisio Karim Benzema iz kaznenog udarca u 52. minuti, sedam minuta kasnije Gareth Bale je zabio za 3-1, a trijumf gostiju potvrdio je Benzema u 80. minuti svojim drugim golom na utakmici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka