Obavijesti

Sport

Komentari 62

Modrić i Real u četvrtfinalu LP! Benzema zabio pobjednički gol

Modrić i Real u četvrtfinalu LP! Benzema zabio pobjednički gol
6

U prvom dijelu prilike su sijevale sa svih strana. Dobro raspoloženi golmani branili su čudesno, Modrićev projektil umalo je šokirao 'redse', na pauzu su otišli bez pogodaka da bi Benzema u 79. zabio za pobjedu

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na Santiago Bernabeu pred 63.000 gledatelja pobijedili Liverpool sa 1-0 potvrdivši uvjerljivih 5-2 s Anfielda.

Pokretanje videa...

Luka Modrić peti put prvak Europe 01:11

U susretu s mnogo prilika na obje strane pogodak odluke zabio je Karim Benzema u 78. minuti na asistenciju Viniciusa Juniora.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pružio je još jednu dojmljivu partiju, a u 82. minuti je zamijenjen uz ovacije Bernabeua.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što je na Anfieldu slavio sa 5-2, "Kraljevski klub" je uzvratu kontrolirao veći dio utakmice i gotovo rutinski potvrdio prolaz među osam najboljih.

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Real Madrid v Liverpool

Real Madrid ne samo da je imao tri pogotka prednosti nad Liverpoolom nakon prve utakmice, već i ogromnu psihološku prednost nad "Redsima, nakon što su pobijedili u šest od zadnjih sedam međusobnih susreta u Ligi prvaka. Nakon večerašnjeg ogleda taj se broj popeo na sedam pobjeda u zadnjih osam međusobnih ogleda.

"Kraljevski klub" je čak 27. put prošao dalje od 28 pokušaja u Kupu prvaka i Ligi prvaka kada je pobijedio u prvoj utakmici u gostima, s iznimkom poraza od Ajaxa u ovoj fazi u sezoni 2018-19.

Kao što se i očekivalo bila je to još jedna otvorena i atraktivna utakmica. Nažalost, ovoga puta ne i toliko efikasna kao na Anfieldu gdje je postignuto sedam golova.

Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League - Round of Sixteen - Second Leg - Santiago Bernabeu Stadium

U prvom poluvremenu vidjeli smo čak 16 udaraca prema vratima Thibauta Courtoisa i Alissona, ali ne i golove.

"Redsi" su već u sedmoj minuti mogli do vodstva, no Courtois je obranio udarac Darwina Nuneza. Šest minuta kasnije "zicer" je imao Vinicius Junior, ali je Alisson refleksno obranio.

U 20. minuti Eduardo Camavinga je pucao s ruba kaznenog prostora, no brazilski vratar je skrenuo loptu u gredu. Samo dvije minute kasnije sa 18 metara je opalio i Luka Modrić, no pucao je tik uz vratnicu. U 33. minuti je uzvratio Nunez, ali je Courtois još jednom odlično reagirao.

Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League - Round of Sixteen - Second Leg - Santiago Bernabeu Stadium

Do kraja poluvremena prilike su imali na Vinicius s jedne i Cody Gakpo s druge strane, ali bez promjene rezultata.

Prvu veliku priliku u nastavku vidjeli smo u 52. minuti. Karim Benzema je odličnim proigravanjem gurnuo Federica Valverda u situaciji jedan na jedan s golmanom, međutim Realov igrač je loše reagirao.

U 63. minuti Modrić je ponovo pokazao svoju klasu. Sjajnim potezom se rješio svog čuvara, a potom ubacio do Valverdea koji je pucao glavom po golu, malo previsoko.

Real Madrid v Liverpool - UEFA Champions League - Round of Sixteen - Second Leg - Santiago Bernabeu Stadium

Ako je uopće i bilo dvojbe, odluka o putniku u četvrtfinale razriješena je u 78. minuti golom Karima Benzeme nakon dodavanja Viniciusa koji je pucao, ali se spetljao, pa potom asistirao francuskom napadaču.

U sudačkoj nadoknadi Rodrygo je mogao zabiti za 2-0, no njegov udarac je pred golom blokirao Konstantinos Tsimikas. Grčki branič je pritom igrao rukom, no njemački sudac Felix Zwayer je nakon video pregleda presudio kako se ne radi o kaznenom udarcu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Osmina finala Lige prvaka 21:00 , Santiago Bernabeu
Real Madrid
Benzema 79'
1 : 0
Liverpool
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice. 

Real Madrid izbacio je Liverpool i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. 'Redsi' su ovim porazom završili s europskim nastupima. 

90+2'

Rodrygo je pucao, ali obrana je bila dobra postavljena. Čini se da je Tsimikas igrao rukom, ali nakon provjere, sudac je rekao da nema penala. 

90'

Četvrti sudac pokazao je još dvije minute sudačke nadoknade. 

84'

Ancelotti je izvadio sve najvažnije igrače. Luka Modrić izašao je iz igre uz ovacije stadiona, a zamijenio ga je Ceballos. Umjesto Benzeme, ušao je Rodrygo. Tchouameni je zamijenio Kroosa, a Asensio Viniciusa J. 

79' GOL REAL

GOOOOL! Benzema je zabio za vodstvo Reala! Nakon nekoliko sjajnih prilika, ali i promašaja, 'kraljevi' su preko kapetana poveli protiv Liverpoola i došli na korak do četvrtfinala. Vinicius je poslao idealnu loptu za Benzemu koji je samo skrenuo loptu i zatresao mrežu. 

Komentari 62