Obavijesti

Sport

Komentari 203

Real se provukao u Bugarskoj, Liverpool izgubio kod Basela

Real se provukao u Bugarskoj, Liverpool izgubio kod Basela
12

Real Madrid, Arsenal, Borussia te Bayer pobijedili su u utakmicama 2. kola LP, dok je Liverpool iznenađujuće poražen od Basela. Ludogorec je bio vrlo blizu senzacije

VIDEO

Skupina B

Iako je Ludogorec poveo, a Cristiano Ronaldo promašio penal, Real Madrid ipak je uspio doći do pobjede u drugom kolu skupine B Lige prvaka. Pred prepunim stadionom u Sofiji "kraljevski klub" došao je do pobjede golovima Ronalda i Karima Benzeme. Luka Modrić odigrao je korektne 73 minute u momčadi Reala kada ga je zamijenio Toni Kroos.

Domaćini su šokirali momčad Carla Ancelottija već u šestoj minuti kada je Marcelinho nakon kornera ostao sam na drugoj stativi i zabio za 1-0. Samo pet minuta poslije Real se mogao vratiti u utakmicu, ali je Cristianu Ronaldu penal sjajno pročitao domaći golman Stojanov te zadržao vodstvo Ludogorca.

Koncentracija obrane zelenih, međutim, ponovno je pala u 24. minuti kada je Moți srušio Ronalda, a Portugalac ovaj put silovito pogodio s bijele točke za izjednačenje i 69. gol u Ligi prvaka (Raúl vodi sa 71 golom).

Napadali su Madriđani do kraja, ali Ludogorec je oklijevao sve do 77. minute kada je Marcelo uposlio Benzemu, a Francuz zabio osmi gol u posljednjih 14 utakmica u Ligi prvaka, samo sedam minuta nakon što je ušao u igru. Ronaldo se u završnici žalio na bol u nozi, no još se ne zna koliko je ozbiljna njegova ozljeda.

Liverpool s Dejanom Lovrenom u postavi svih 90 minuta iznenađujuće je izgubio na gostovanju u Baselu. Nakon što su teškom mukom svladali Ludogorec na Anfieldu u prvom kolu, "redsi" su i ovaj put pružili blijedu predstavu. Dovoljno je reći kako njihova prva napadačka igla Mario Balotelli u prvom poluvremenu nije imao niti jedan dodir lopte u protivničkom šesnaestercu.

Švicarci su presudan gol zabili u sedmoj minuti drugog poluvremena. Rak-rana momčadi Brendana Rodgersa opet se pokazala; nakon kornera se u gužvi na petercu najbolje snašao Marco Streller i pogodio za veliko slavlje na St. Jakob Parku.

Skupina C

Tin Jedvaj nije se našao niti u zapisniku momčadi Bayera koji je u Leverkusenu lako svladao Benficu 3-1. Stefan Kießling i Heung Min-Son kreirali su opasnost za Portugalce u prvom poluvremenu zabivši golove za vodstvo 2-0 na poluvremenu. Iako su se gosti vratili u 62. minuti golom Eduarda Salvija, već u idućem napadu Hakan Calhanoglu zabio je za novo vodstvo od dva gola njemačkog kluba i prvu pobjedu.

U drugoj utakmici skupine C koja je odigrana u 18 sati Zenit i Monaco odigrali su utakmicu bez golova u Sankt Peterburgu.

Skupina D

Galatasaray je poslužio Arsenalu kao iskupljenje pred njihovim navijačima nakon poraza od Borussije u prvom kolu. "Topnici" su torpedirali Turke 4-1 riješivši pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu.

Bio je to dan Dannyja Welbecka koji je u 22. minuti prvo zabio na dodavanje Sáncheza, potom još jednom zabio osam minuta poslije, a Čileanac Sánchez četiri minute prije predaha postiže gol za 3-0.

U drugom poluvremenu Welbeck je upotpunio hat-trick već u 52. minuti, no glupost je potom napravio Wojciech Szczesny faulom za penal u 61. minuti, zbog čega je dobio izravan crveni karton. Burak Yilmaz zabio je iz penala za konačnih 4-1.

U drugoj utakmici skupine D Borussia Dortmund i dalje je nastavila pružati sjajne europske predstave iako joj u Bundesligi baš i ne ide najbolje. Slavili su kod Anderlechta 3-0 golovima Cire Immobilea iz treće te dvama golovima Adriána Ramosa iz 69. i 79. minute. Nijemci su vodeći sa šest bodova u toj skupini.

Liga prvaka, 2. kolo (srijeda)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta