Obavijesti

Sport

Komentari 62

Realnost za Hajduk: Dinamo ima skoro duplo više bodova

Realnost za Hajduk: Dinamo ima skoro duplo više bodova
2

NAJVEĆI U POVIJESTI Dinamo već sad Hajduku bježi 37 bodova, bit će to najveća razlika u povijesti Hrvatske nogometne lige. Hajduk utjehu može pronaći u Atléticu

VIDEO

Nikad u povijesti HNL-a nije bila ovako velika bodovna razlika između Dinama i Hajduka. Zagrepčani nakon 32 kola Splićanima bježe 37 bodova. Jedina utjeha navijačima Hajduka može biti da je i madridski Atlético 2012. godine zaostao 44 boda za Realom pa je dvije godine poslije toga bio prvak Španjolske.

- Razlika od 37 bodova je pretjerana - jasan je Špaco Poklepović, bivši trener “bilih”.

Otto Barić je na klupi Dinama 1997. godine Hajduku pobjegao 21 bod. To je u tom trenutku bila najveća razlika između dva hrvatska nogometna velikana.

- Na žalost za Hajduk, ovakva je razlika danas realna. Problemi su za Splićane preveliki. U ovom je trenutku muka Isusova biti trener Hajduka. Uprava ništa ne radi - kaže nam Otto Barić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dosad je najveća razlika između Dinama i Hajduka bila u sezoni 2005./2006., 36 bodova. Godinu prije “plavi” su igrali u Ligi za ostanak, naslov je otišao u Split, a onda je Zdravko Mamić poručio hajdukovcima da će titula idućih deset godina odlaziti u Maksimir.

Te 2006. Hajduk je završio tek peti s 40 bodova. Dinamo je, predvođen pokojnim Josipom Kužeom, osvojio 76, a na klupi “majstora s mora” te su sezone sjedili Ćiro Blažević, zatim Ivan Gudelj i naposljetku Luka Bonačić.

TEŠKI DANI Hajduk nikad više nije zaostajao za Dinamom; Ivana Ivanović/PIXSELL

Sad je došlo još teže vrijeme za “bile”, čini se da će zaostatak ove sezone biti najveći u povijesti.

- Razlozi za ovakvu razliku su dvojaki - počeo je Joško Jeličić i nastavio:

- Prvi je sustavan rad u Dinamu. Mamićeva moć u hrvatskom nogometu. Dinamo se jača već desetak godina. Drugi razlog je način na koji se vodi Hajduk. Ljudi koji sad vode klub nemaju jasnu viziju. Žao mi je što je Hajduk spao na ovako niske grane.

Jeličić smatra kako je privatizacija Hajduka jedino rješenje.

- Klub treba imati jednoga gazdu. Model Rijeke može biti pravi primjer. Ipak, teško je privući bogate ulagače kad su navijači u startu protiv privatizacije - pojašnjava Jeličić.

Hajduk će u zadnja četiri kola pokušati spasiti što se spasiti može. Izlazak u Europsku ligu barem bi malo ublažio sve ono loše što se na Poljudu događalo od početka ove sezone.

Za Europu:

  1. Dinamo 80
  2. Rijeka 65
  3. Hajduk 43
  4. Lokomotiva 42
  5. Zagreb 39
  • 37 bodova prednosti ima Dinamo ispred Hajduka u ovom trenutku
  • 36 bodova bila je najveća razlika u povijesti, i to na kraju sezone 2005./2006.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...