Obavijesti

Sport

Komentari 30

Rebić i Eintracht oduševljavaju Europu! To je tim Nike Kovača

Rebić i Eintracht oduševljavaju Europu! To je tim Nike Kovača
8

Izbacili su veliki Inter, izbacili su Dinamovog 'krvnika' Benficu, sad će sa Chelseajem u borbu za EL finale, a prije tri godine jedva su ostali u Bundesligi. Onda je došao Niko Kovač...

VIDEO

Najljepše europske nogometne priče u 2019. su Ajax i - 120 godina stari Eintracht Frankfurt, sa ogromnim hrvatskim pečatom! Jedan od najvećih njemačkih klubova danas je u polufinalu Europske lige, a prije tri godine je igrao doigravanje za opstanak u Bundesligi.

Onda su doveli Niku Kovača, s posudbe u Fiorentini vratili Antu Rebića pa osvojili njemački Kup, plasirali se u Europu i danas su četvrti u Njemačkoj, a cijela Europa priča o fenomenalnoj nogometu koji igraju i fenomenalnim navijačima koje imaju.

Benfica je na Waldstadion (danas se zove Commerzbank Arena, ali to sponzorsko ime nijednom navijaču Eintrachta nikad nije ni prešlo preko usana) došla sa 4-2 iz prve utakmice. A kad dođeš u Frankfurt onda te dočeka ovakva atmosfera:

Od buke se ne čuje vlastite misli, 51.500 navijača nosi Orlove, a kad je prava europska tekma onda ih na avion sjedne i preko 20 tisuća! Toliko ih je pratilo gostovanje Eintrachta na San Siru. Centar Milana bio je pod okupacijom raspjevanih njemačkih navijača:

Benfica je napravila teški kiks. U Frankfurt je došla braniti dva gola prednosti iz Lisabona (kojih ne bi ni bilo da na Luzu Nijemci nisu 70 minuta igrali s igračem manje). Ante Rebić odigrao je kolosalnu utakmicu. Bez pretjerivanja. Portugalci ga nijednom nisu zaustavili, štetu im nije radio samo kad bi se sam prekombinirao. Sjajni je hrvatski napadač asistirao za oba gola, a nije njegova krivica što u Europskoj ligi još nema VAR-a pa je Eintracht poveo golom iz offsidea.

Eintracht je Benficu apsolutno nadigrao u ama baš svakom elementu nogometne igre. Briljantno apliciranih 3-1-4-2 trenera Adija Hüttera sa Antom Rebićem i Lukom Jovićem u napadu. Znate koliko je Rebić trčao kad je takva 'mrcina' u 83' sam tražio zamjenu. Koju nije dobio. Hütter je promijenio Rodea i Falettea. Bez Rebića se ne igra!

Inače, svaka čast Hütteru, ali ovo je - tim Nike Kovača! Hrvatski je stručnjak taj koji je velikana Eintrachta promijenio iz neambiciozne u pobjedničku družbu, vratio trofej i Europu u Frankfurt pa upravo zbog vrhunskog posla s Orlovima dobio poziv iz Bayerna u kojem ga sada besmisleno osporavaju.

Arsenal-Valencia možda zvuči 'zvjezdanije', ali vjerujte - kad dođe vrijeme polufinala Europske lige, 2. i 9. svibnja, gledajte Eintracht protiv Chelseaja. Vidjet ćete atomski Eintrachtov nogomet, a gledat ćete i sudar - Ante Rebića s Mateom Kovačićem. Hrvatska će, baš kao i u Ligi prvaka (Rakitić ili Lovren) sigurno imati svog predstavnika u finalu!

Eintracht Frankfurt ima jednu od najboljih nogometnih atmosfera na svijetu, ima silno dobrog hrvatskog reprezentativca Antu Rebića, a leti na krilima koja mu je donio nekadašnji hrvatski izbornik Niko Kovač. Osvojili su Europsku ligu 1980. (tadašnji Kup Uefa), a sada zastrašujuće moćno gaze prema ponavljanju tog uspjeha... Sa Europom u srcu i velikim hrvatskim pečatom na cijeloj priči!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub