Obavijesti

Sport

Komentari 109

Rebić naš najbolji igrač, Modrić sramežljiv, Vida dobar kao bek

Rebić naš najbolji igrač, Modrić sramežljiv, Vida dobar kao bek
1

Šimu Vrsaljka ni ozljeda glave nije mogla spriječiti da odigra kvalitetnu utakmicu protiv Brazila, a prava napast za Brazilce bili su Ante Rebić i Andrej Kramarić. Šteta što nisu realizirali svoje šanse

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvoj je od dvije pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji izgubila 2-0 od Brazila na Anfieldu. Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali stali u nastavku i Brazilci su praktički s pola gasa došli do pobjede.

Neymar se vratio, izvozao naše i zakucao loptu pod prečku...
Neymar se vratio, izvozao naše i zakucao loptu pod prečku...

Danijel Subašić (6,5) - U prvom poluvremenu praktički bez posla, nije kriv ni za jedan gol.

Šime Vrsaljko (do 87') (6,5) - Srčan, borben. Prošao nekoliko puta naprijed i ubacio i šesnaesterac, krajem prvog dijela zaradio i posjekotinu nakon starta Fernandinha. No nije imao odgovora kod prodora i gola Neymara koji ga je izvozao.

Vedran Ćorluka (do 52') (7) - Nema nikakvih problema, Ćorluka je definitivno na visokoj razini. Lakoćom se obračunao s brazilskim napadačima i najavio da je ozljeda definitivno iza njega.

Dejan Lovren (7) - Formu iz dresa Liverpoola u završnici sezone prenio i na ovu utakmicu. Koncentriran u obrani, a da je bilo malo više sreće nakon kornera u 13. minuti, mogao je i zabiti gol.

Domagoj Vida (7) - Dalićevo iznenađenje na lijevom boku solidno je odradilo zadaću. Imao je određenih taktičkih propusta kod čuvanja leđa, ali ipak je odigrao solidno.

Ivan Rakitić (do 83') (7) - Dobar u defanzivi i prijenosu lopte, držao je vezni red. Od njega se možda očekivalo malo više u napadačkom dijelu. Zaradio i žuti karton.

Milan Badelj (do 61') (6,5) - Nije odigrao na razini kakvu inače pokazuje u dresu reprezentacije. Nekoliko puta nije bio pravovremen u startovima.

Ante Rebić (do 64') (7,5) - Agilan i razigran prema naprijed, od njega se to i očekivalo. Pravo osvježenje na krilnoj poziciji. Sjajno pucao glavom u 59. minuti pa pokazao zube Marcelu.

Luka Modrić (do 58') (6,5) - Previše stidljiv, pogotovo u prvom poluvremenu. S pozicije razigravača i srca naše momčadi mogao je pružiti više, ali možda je to plod burne završnice sezone s Real Madridom i kasnog priključenja reprezentaciji.

Ivan Perišić (6,5) - Mijenjao je krilne pozicije s Rebićem, ali to nije donijelo previše razlike u našoj igri. Neće osobito pamtiti ovu utakmicu.

Andrej Kramarić (7) - Imao je nekoliko vrlo dobrih prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Šteta što nije bilo malo više preciznosti u njegovim nogama. Neoprezno je startao na Thiaga Silva i mogao ga je ozbiljno ozlijediti, ali i dobiti crveni karton. Ipak, dobio je samo žuti.

Duje Ćaleta-Car (od 52') (6) - Debitirao u A-reprezentaciji, pokazao je i zube Neymaru u jednoj situaciji. Pitanje je je li to bilo dovoljno da izgura Mitrovića u borbi za Mundijal. Nije stigao blokirati Neymara.

Mateo Kovačić (od 58') (5) - Ušao umjesto Modrića, ali nije previše pokazao. Pustio je Neymara u prodoru kod gola u želji da ne skrivi penal.

Marcelo Brozović (od 61') (6) - Pokušao je nekoliko puta pokrenuti naše akcije prema naprijed, ali nije to donijelo nikakvu prevagu.

Marko Pjaca (od 64') (6,5) - Nije ga se previše vidjelo nakon Rebićeva izlaska. Možda je bio i previše impresioniran zbog protivnika i jer nije igrao neko vrijeme.

Filip Bradarić (od 83') (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Tin Jedvaj (od 87') (5) - U kratko vrijeme na terenu zeznuo kod drugoga brazilskoga gola, kad se nije uspio othrvati naletu Roberta Firmina.

Zlatko Dalić (6) - Dobro pripremio utakmicu, pogodio je s uvođenjem Kramarića u napad i Vidu na bok s kojima smo dobili živost u prvom poluvremenu, ali zamjene nisu napravile gotovo ništa.

Vatreni dobro parirali Brazilu, Neymar i Firmino nas srušili...
Vatreni dobro parirali Brazilu, Neymar i Firmino  nas srušili...
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti