Obavijesti

Sport

Komentari 98

Rebić: Teško bih odolio da me Niko Kovač pozove u Bayern...

Rebić: Teško bih odolio da me Niko Kovač pozove u Bayern...
1

Sada se želim samo dobro odmoriti, sezona je bila duga i naporna. A Bayern? Svi znate, teško je odolijeti pozivu velikog Bayerna. Samo za taj službeni poziv još niti ne znam, kaže Ante Rebić

VIDEO

Ante Rebić nova je zvijezda njemačkog nogometa. Hrvatski reprezentativac oduševio je u finalu Kupa, zabio dva pogotka u velikoj pobjedi (3:1) Eintrachta nad Bayernom, odigrao ponajbolju utakmicu karijere, odmah postao i obožavan među navijačima Eintrachta.

Koji dugih 30 godina nisu znali za trofej. Rebić je u pravo vrijeme pokazao vrhunsku formu, dokazao kako će i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biti važna uzdanica Zlatka Dalića.

- Uh, protekla dva dana za mene su bila čudesna, teško je sada i opisati kako se osjećam. Napravili smo veliku, zaista veliku stvar, odveli Eintracht do prvog trofeja nakon 30 godina. I to će zauvijek ostati upamćeno, kao i podatak da sam velikom Bayernu zabio dva gola. Oduševljen sam ja, oduševljeni su navijači, iza nas je jako lijepo razdoblje - javio se iz Splita za Goal prilično promuklim glasom Ante Rebić, pa nastavio:

- Utakmica? Odlično sam se osjećao, znali smo kako igrati, kako se ponašati protiv takve momčadi. Srećom, poveli smo, to je možda i bilo najvažnije. Bayern je izjednačio u nastavku, a tada sam se počeo pribojavati da ne padnemo, pa Bavarci su na takav način dobili milijun utakmica. A onda mi je Kevin-Prince Boateng usred utakmice poručio kako ćemo 80. minuti zabiti drugi gol. U tom trenutku i nisam to baš vjerovao, ali eto u 82. smo zabili za 2:1.

Vi ste zabili dva vrhunska gola...

- A što ću ja sad o tome pričati, glavno da su obje ušle. Bio sam spreman, čekao svoju priliku, na kraju ih i dočekao. Ma svi smo bili odlično, svi odigrali vrhunsku utakmicu, nema smisla sebe isticati u prvi plan.

Kod prvog ste gola sami i ukrali loptu nogometašima Bayerna, kod drugog se lakoćom otresli Hummelsa i Sülea, dva njemačka reprezentativna stopera...

- Haha, tako ispada. Ma gledajte, meni oduvijek najviše leže te utakmice s najjačim momčadima. Ne bih rekao da me one dodatno motiviraju, ali tu uvijek ima više prostora, tu se uvijek nekako najbolje snađem. Tako je ispalo i ovoga puta. Gledao sam kasnije snimke svojih golova, priznajem da i na internetu izgledaju sasvim dobro, haha.

Mats Hummels je poslije utakmice izjavio 'Ante Rebić je brz kao strijela, ostavio me dva-tri metra iza sebe', jesu li vas te riječi malo iznenadile?

- Uh, kako ne? Ja sam njega možda iznenadio brzinom, ali on je mene još više takvom izjavom. Užitak je čuti kada vas takav igrač pohvali, hvala mu na tome.

Jeste li s kime mijenjali dres poslije utakmice?

- Nisam. Već sam prije kroz sezonu mijenjao dres s Joshuom Kimmichom, dobri smo prijatelji, igrali smo zajedno u Leipzigu. Tako da sada nisam želio ničiji dres, samo sačuvati svoj. Ma zapravo na poluvremenu sam promijenio dres, onaj u kojem sam zabio odmah stavio u torbu. A na kraju sam zabio i u drugom dresu, tako sam sada oba donio doma, oni će mi ostati lijepa uspomena.

Kakva je bila fešta poslije osvajanja njemačkog Kupa?

- Nezaboravna. Ma takvi se trenuci pamte cijeli život, sigurno da ću i ja još dugo uživati u ovim trenucima. U Frankfurtu nas je u samom centru grada dočekalo 20-ak tisuća naših navijača, a prognoze kažu kako je u gradu slavilo više od 60 tisuća navijača. Čudesno je vidjeti koliko im taj Kup zapravo znači, kažem ovom klubu smo donijeli trofej nakon dugih 30 godina.

A kada ste legli nakon te lude proslave?

- Haha, ma nije bilo baš tako ludo. Zapravo sam s prijateljem već tu večer krenuo iz Frankfurta prema Splitu, ali smo u međuvremenu odlučili malo odmoriti i odspavati u Austriji.

Sljedeće sezone morat ćete bez Nike Kovača...

- Niko Kovač i ja smo se oduvijek dobro slagali, tako je bilo još u U-21 reprezentaciji, pa i u A vrsti. Ne znam, uživam raditi pod njim, paše mi njegov stil i način rada. Zahvaljujem mu na svemu, on sada ide u Bayern, a mi ćemo vidjeti što će nam donijeti nova sezona.

Hoćete li možda i vi za njim na Allianz Arenu?

- Haha, ma ne znam, niti razmišljam o tome. Sada se želim samo dobro odmoriti, sezona je bila duga i naporna. A Bayern? Svi znate, teško je odolijeti pozivu velikog Bayerna. Samo za taj službeni poziv još niti ne znam, haha.

Ova vas je partija gurnula u orbitu, sada će i hrvatski navijači od vas na Svjetskom prvenstvu u Rusiji imati velika očekivanja...

- Nemam s time baš nikakvih problema, pa zar nisu i sada navijači Eintrachta od mene u finalu Kupa puno očekivali? U dobroj sam formi, iza mene je prilično uspješna sezona i baš se veselim tom Svjetskom prvenstvu. Meni će ovo biti drugi Mundijal, otprilike sam svjestan svega što me čeka. I ne bježim od odgovornosti, spreman sam i u Rusiji biti na visokoj razini. Nitko sretniji od mene ako bude tako.

Je li vam već u glavi SP? Osjećate li neko pozitivno uzbuđenje, razmišljate li o tome sada svaki dan?

- Iskreno, razmišljam samo kako se do petka i početka reprezentativnih priprema što bolje odmoriti. Stvarno želim ove dane provesti odmarajući, a imam i nekih problema s aduktorom. Nije ništa strašno niti zabrinjavajuće, o tome sam već obavijestio i izbornika, samo se želim što bolje odmoriti i zaliječiti te probleme prije Svjetskog prvenstva -  završio je dobro raspoloženi Rebić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'