Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Redsi pušu za vratom' Cityju! 'Topnici' promašili zicer pa su se raspali, zabili su Jota i Firmino

'Redsi pušu za vratom' Cityju! 'Topnici' promašili zicer pa su se raspali, zabili su Jota i Firmino
12

Arsenal je mnogo bolje krenuo u drugo poluvrijeme, Alisson je obranio zicer Odegaardu, a onda je krenula rapsodija 'redsa' s dva gola u samo sedam minutaza veliko slavlje na Emiratesu

U zaostaloj utakmici 27. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola su u Londonu svladali Arsenal s 2-0 čime su se posve približili vodećem Manchester Cityju. Sada kada imaju isti broj odigranih utakmica Liverpool za Cityjem zaostaje samo jedan bod.

Premier League - Arsenal v Liverpool

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika s obje strane premda je nešto bolji dojam ostavio Arsenal koji je i češće bio pred suparničkim vratima. Na startu drugog dijela domaći su igrači postali još odlučniji, a fantastičnu je šansu imao Odegaard, ali je sjajno reagirao Alisson.

Dvaput je dvaput: L'pool slavi, Crystal Palace po drugi put ove sezone otkinuo bodove Cityju!
Dvaput je dvaput: L'pool slavi, Crystal Palace po drugi put ove sezone otkinuo bodove Cityju!

I onda je utakmica odlučena unutar samo devet minuta. Prvo je Diogo Jota zabio u 54. minuti za 1-0 gostiju, a već u 62. je bilo 2-0 kada je strijelac bio Roberto Firmino. Inače, Brazilac je samo nekoliko minuta ranije zamijenio Jotu na terenu. Mogao je Arsenal i u završnoj fazi dvoboja doći do gola (Martinelli), ali i to su gosti preživjeli u srijedu navečer na Emirates stadionu. Bila je ovo deveta ligaška pobjeda u nizu Liverpoola, a u tih devet utakmica 'redsi' su ostvarili razliku golova 23-2!

Premier League - Arsenal v Liverpool

Podsjetimo kako su ranije nogometaši Tottenhama pobijedili u gostima Brighton 2-0, u zaostalom susretu 16. kola, čime su produbili krizu te momčadi. Krajem prvog poluvremena Tottenham je poveo, a u 37. minuti je strijelac bio Argentinac Cristian Romero. Utakmicu je, pak, u 57. zaključio Harry Kane koji je postavio konačnih 2-0.

Brighton je tako upisao već šesti prvenstveni poraz u nizu, a bila mu je ovo već peta utakmica, u tom razdoblju, kako nije postigao pogodak. Tottenham se popeo na sedmo mjesto ljestvice, dok je Brighton ostao trinaesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
27. KOLO PREMIERSHIPA 21:15 , EMIRATES, LONDON
Arsenal
0 : 2
Liverpool
55' Jota, 62' Firmino
Sortiranje događaja
90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao tri minute nadoknade.

88'

Evo još jedne velike prilike za Arsenal, ali nije to pogodio Martinelli! Lijepo se izmaknuo Brazilac i unutarnjim felšom gađao u daljnji kut gola sunarodnjaka Alissona, ali otišlo je to pokraj gola.

83'

Pustio je sudac Mariner malo žešću igru, li dojam je da je trebao podijeliti par kartona. Neće mu imati što za reći Jurgen Klopp jer je poštedio njegove igrače koji su na koran do velike pobjede.

71'

Liverpool nikada u povijesti tri puta zaredom nije slavio u Londonu, ali sad su na jako dobrom putu. Teška je ovo situacija za 'topnike', a još teža za 'građane' i Pepa Guardiolu koji zna da im Liverpool sad 'puše za vratom'!

62' GOL LIVERPOOL 0-2

Kakav šok za 'topnike'! Krenuli su odlično u nastavku, letjeli terenom, a onda su promašili zicer pa - primili dva gola! Kaznio ih je sad Firmino nakon što je Robertson prošao po lijevoj strani i samo mu podvalio loptu koju je Bobby ugurao u gol.

Komentari 17