Obavijesti

Sport

Komentari 164

Redsi prvi finalisti Lige prvaka: Villarreal imao Liverpool 'u šaci' pa sve prokockao u 12 minuta

Redsi prvi finalisti Lige prvaka: Villarreal imao Liverpool 'u šaci' pa sve  prokockao u 12 minuta
8

Liverpool je nevjerojatnim preokretom 3-2 protiv Villarreala u uzvratu polufinala Lige prvaka kupio ulaznicu za Stade de France 28. svibnja gdje će igrati protiv Reala ili Manchester Cityja

Nakon 2-0 u prvoj utakmici nogometaši Liverpoola su slavili i u polufinalnom uzvratu kod Villarreala 3-2 (0-2) čime su se plasirali u finale Lige prvaka, kojem je domaćin Pariz 28. svibnja.

Villarreal je sjajno odradio prvo poluvrijeme uzvratne utakmice te je potpuno poništio zaostatak od dva gola iz prvog dvoboja. Dia i Coquelin su u 3. i 41. minuti zabijali za 2-0. No, u nastavku se dogodio potpuni preokret. Od 62. do 74. minute Liverpool je dao tri gola (Fabinho, Diaz i Mane) i na kraju bez velike drame izborio finale.

Utakmica je počela savršeno za domaćina koji je poveo već u trećoj minuti. Estupinan je ubacio loptu pred gostujuća vrata. Pomalo sretno je Capoue dodao Diji koji trese mrežu Liverpoola za opće oduševljenje domaćih navijača.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Villarreal v Liverpool

Pogodak je bacio u trans navijače Villarreala, ali i same igrače, koji su letjeli terenom u uvodnim minutama uzvrata. Zaprijetio je potom i Gerard Moreno, no relativno brzo je Liverpool primirio domaći ritam te je posjedom pokušao zaustaviti nalete španjolske momčadi.

Stvorio je i Liverpool dvije poluprilike, ali i dalje je Villarreal bio življi, opasniji i konkretniji. Udarac Thiaga Alcantare očešao je domaći okvir vrata, ali i da je bio pogodak vjerojatno bi bio poništen zbog prekršaja u napadu.

Nova velika uzbuđenja dogodila su se u završnici prvog dijela. U 37. minuti, u gostujućem šesnaestercu, došlo je do kontakta između Lo Celsa i Alissona, ali jedanaesterac nije dosuđen, no domaćin je podebljao svoje vodstvo na 2-0 u 41. minuti. Opet je Capoue bio asistent, a Coquelin je nadskočio sve i glavom zatresao mrežu.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Villarreal v Liverpool

U nastavku je Liverpool ipak bio konkretniji i bolji, a u 55. minuti je pogođena domaća greda. Alexander-Arnold je pucao s 25 metara, a pritom se lopta i odbila od domaće obrane. Činilo se da to i dalje nije onaj 'atomski' Liverpool, no gosti su ubrzo cijelu situaciju okrenuli na svoju stranu.

U 62. minuti je Fabinho, iskosa, pogodio za 1-2, a pritom je domaći vratar Rulli loše reagirao i primio pogodak kroz noge, na prvoj vratnici. Pet minuta kasnije već je bilo 2-2, a nakon asistencije Alexander-Arnolda glavom je pogodio Luis Diaz, opet kroz noge domaćeg vratara. Diaz je, inače, ušao u igru na startu drugog dijela te je bio pravi Kloppov džoker u nastavku susreta.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Villarreal v Liverpool

I na kraju, u 74. minuti je vratar Villarreala Rulli bez ikakve potrebe istrčao gotovo do sredine travnjaka. Mane ga je obišao i zapečatio prolaz svoje momčadi u finale Lige prvaka golom za konačnih 3-2.

Champions League - Semi Final - Second Leg - Villarreal v Liverpool

Nogometaši Liverpoola svog će suparnika u finalu saznati u srijedu. Od 21 sat, na Santiago Bernabeu stadionu, uzvratnu polufinalnu utakmicu igraju madridski Real i Manchester City. U prvom susretu, na svom Etihadu, Manchester City je pobijedio 4-3.

Liga prvaka (polufinale, uzvratna utakmica):

Villarreal - Liverpool 2-3 (2-0), prva utakmica 0-2

Stadion De la Ceramica. Sudac: Danny Makkelie (Niz)

Strijelci: 1-0 Dia (3.), 2-0 Coquelin (41.), 1-1 Fabinho (62.), 2-2 Diaz (67.), 2-3 Mane (74.)

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol (od 79. Aurier), Pau Torres, Estupinan (od 79. Trigueros) - Lo Celso, Dani Parejo, Capoue, Coquelin (od 68. Pedraza) - Gerard Moreno (do 68. Chukwueze), Dia (od 79. Paco Alcacer).

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (od 80. Tsimikas) - Keita (od 80. Henderson), Fabinho (od 84. Milner), Thiago Alcantara (od 80. Jones) - Salah, Mane, Diogo Jota (od 46. Luis Diaz)

Žuti kartoni: Capoue, Pau Torres, Coquelin (Villarreal), Alexander-Arnold (Liverpool)

Crveni karton: Capoue (86., drugi žuti karton)

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka 21.00 , El Madrigal, Villarreal
Villarreal
Dia 3' Coquelin 41'
2 : 3
Liverpool
Fabinho 62' Luis Diaz 67' Mane 75'
Sortiranje događaja
86'

Villarreal sada ostaje i bez igrača, Capoue mora napustiti travnjak zbog drugog žutog kartona. Liverpool će posljednjih pet minuta plus sudačka nadoknada igrati s igračem više.

80'

Mogao je sada Liverpool i do četvrtog gola. Rulli je obranio udarac Jonesa sa 12, 13 metara. Ponovno je pogrješila domaća obrana i poklonila loptu Redsima koji ovog puta nisu kaznili nokautiranu Žutu podmornicu.

75'

Žuta podmornica je potonula, Liverpool je u samo 12 minuta preokrenuo i poveo na Madrigalu! Nevjerojatno... Sada je Mane istrčao kontru, Rulli je ponovno nepotrebno izašao, a Senegalac na prazan gol ne može promašiti...

67'

Liverpool zabio za 2-2! Finale je sada jako daleko za Villarreal... Fantastični Luis Diaz zabio je glavom nakon ubačaja Alexandera-Arnolda. Loše su domaći namjestili ofsajd zamku pa je zlatna zamjena Jurgena Kloppa ostala sama i nesmetano zabila.

65'

Kako je opasan ovaj Luis Diaz! Morat će priznati Klopp da je pogrješio što nije igrao od prve minute.

Komentari 164