Obavijesti

Sport

Komentari 2

Regata osmeraca na rijeci Savi: Sinkovići u pobjedničkoj ekipi

Regata osmeraca na rijeci Savi: Sinkovići u pobjedničkoj ekipi
7

Natjecateljski dio regate odigrao se kroz tri skupine. Stazu dugu oko četiri kilometra uzvodno u prvoj su skupini najbrže preveslali seniori Mladosti za koje su nastupali i Braća Sinković

VIDEO

U organizaciji HAVK Mladost, Veslačkog saveza Zagreba i Hrvatskog veslačkog saveza, a pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (i sponzorstvom Grada Zagreba) na rijeci Savi održana je regata osmeraca sa sudjelovanjem 23 posade iz četiri države.

Osim domaćih predstavnika, nastupili su Austrijanci, Mađari i Slovenci, a osim respektabilnog broja natjecatelja, lijepo vrijeme privuklo je i brojne posjetitelje. 

Stariji promatrači nesvakidašnjeg veslačkog događaja, s ciljem u neposrednoj blizini Željezničkog mosta, ovo su natjecanje šaljivo nazvali prvenstvom Austro-ugarske monarhije, ali “samo za države s veslačkom tradicijom.”

Pogledajte galeriju fotografija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Natjecateljski dio regate odigrao se kroz tri skupine. Stazu dugu oko četiri kilometra uzvodno u prvoj su skupini najbrže preveslali seniori Mladosti za koje su nastupali i Braća Sinković (15:03.94), ispred seniora Csebela iz Budimpešte (15:49.71), te Gyora, također iz Mađarske (15:52.34). U drugoj skupini najbrži su bili veterani Mladosti iz kategorije Masters D (18:59.95), ispred veteranskih istovrsnika iz VKT Zagreb (21:31.28).

- Ovo je sad već druga godina održavanja regate i nadamo se da će to postati tradicija - rekao je predsjednik HAVK Mladost, Goran Nuskern.

Nuskern je otkrio i to da je postojala mogućnost nastupa nekih američkih posada, čime bi regata dobila interkontinentalni epitet, ali, kako reče, i to je izvedivo, postane li regata tradicionalnom, s još boljom infrastrukturom, organizacijom i sponzorima.

Jedno je svima bilo zajedničko - i sudionici, i promatrači, i organizatori, nisu skrivali oduševljenje veslačkim povratkom na rijeku Savu drugu godinu za redom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu