Obavijesti

Sport

Komentari 11

Rekord! Neuer bolji od Maiera, za 'elf' nesavladiv 37 utakmica

Rekord! Neuer bolji od Maiera, za 'elf' nesavladiv 37 utakmica
1

Mbappe je odigrao 180 seniorskih utakmica pa u dvije sezone (Monaco i PSG) dao 87 klupskih i 13 reprezentativnih golova. Okruglo 100. Ima 20 godina

VIDEO

Do travnja 2017. Manuel Nueuer (33) bio je najbolji golman na svijetu. Svjetski prvak. Onda je došla prva od dvije teške ozljede stopala, a simbol njemačkog nogometa u naponu snage vrijeme je provodio po doktorima umjesto na terenu.

Nakon silaska s trona prvog golmana planete abdicirao je i sa reprezentativnog prijestolja. Oporavio se na vrijeme za Mundial u Rusiji, ali tamo Njemačka uopće nije sličila na Njemačku i ispala je u skupini s Meksikom, Švedskom i J.Korejom.

U proteklih godinu dana Njemačka polako dolazi na sebe (tri pobjede u tri Euro-kvalifikacijske utakmice), a Neuer među vratnicama Bayerna i Elfa osvaja trofeje i - ruši rekorde.

Nijemci su sa 8-0 pomeli Estoniju, Neuer je 88. put branio za repku i 37. put (naravno: sa kapetanskom vrpcom oko ruke) s travnjaka išetao bez primljenog gola čime je srušio četiri desetljeća star rekord velikog prethodnika Seppa Maiera.

- Ni tri pobjede zaredom i osma golova u zadnjoj tekmi ne zadovoljavaju navijače jer Njemačka jer prije svega nogometna zemlja, ali ne zamaramo se time... Na pravom smo putu da složimo sjajnu momčad za Euro 2020 i vratimo Elf tamo gdje mu je mjesto: na vrh europskog i svjetskog nogometa - rekao je Neuer.

I protivnicima poslao poruku koja, koliko god zvučala kao jedna u moru nogometnih fraza, svakome to imalo pozna njemački nogomet i mentalitet zvuči: zastrašujuće.

Mbappe: 20 godina, 100 golova

Svjetski prvaci Francuzi u kvalifikacijama za Euro 2020 Andori su utrpali četiri komada, seriju je u 11' otvorio Kylian Mbappe, a to mu je bio okruglo 100. gol u seniorskoj karijeri. PSG-ov napadač ima: 20 godina.

Otkad je kao 18-godišnjak s Monacom debitirao u Ligue 1 Mbappe je do danas odigrao 180 utakmica, u dvije sezone (Monaco i PSG) dao 87 klupskih i 13 reprezentativnih golova.

Prošlog je ljeta u osvajanje Mundiala ugradio četiri gola, a ove je sezone osvojio naslov najboljeg strijelca Ligue 1 sa 33 gola (11 više od Lilleovog Nicolasa Pepea). U dvije godine 100 golova. I naslov prvaka svijeta. Dečko još nije napunio 21...

PSG ga je ljetos Monacu platio 135 milijuna eura. Sunarodnjak Zidane bi ga rado vidio Realu. Nemoguća misija... PSG ima i Mbappea i Neymara kojeg su Barci platili 222 milijuna.

Oni najbolje znaju koliko obojica vrijede, a poruka poslana na Santiago Bernabeu je jednostavna. Dragulj ne ide nigdje ni za pola milijarde eura. Lova im ne treba, a misle da Mbappe vrijedi - duplo više od Neymara. I vjerojatno nisu u krivu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi