Obavijesti

Sport

Komentari 33

Rekorder iz Rostova: Stipe Pletikosa u životnoj je formi

Rekorder iz Rostova: Stipe Pletikosa u životnoj je formi
1

Danas mi je puno lakše trenirati nego kad sam bio mlad. Golman mora biti sve suši, tanji, a time i gipkiji, kaže Pletikosa, koji ima 102 nastupa za reprezentaciju

VIDEO

Nekoliko izvrsnih obrana u 90 minuta začinio je obranom dva jedanaesterca što je bilo ključno za prolaz Rostova u polufinale ruskog Kupa. Stipe Pletikosa (34) brani bolje nego ikad.

- Sad osjećam ono što su mi drugi pričali, što sam stariji, to sam bolji. Imam sređenu obiteljsku situaciju, u klubu me cijene, neopterećen sam i uživam u treninzima. Sve se to osjeti na mojim nastupima. Ključ je ipak u vježbanju. Ako golman želi potrajati, mora vrijedno raditi, mora biti sve suši, tanji, a time i gipkiji. Zapušten vratar teško se više vrati u život. Danas mi je puno lakše trenirati nego kad sam bio mlad. Uživam! Druga stvar je koncentracija. Na utakmicama sam potpuno usredotočen, ne zamaram se ničim drugim - priča Pletikosa.

U Rostovu ima ugovor do ljeta 2015. godine.

- Imao sam i ove zime lijepih ponuda, no Rostov je odlučio da ostanem. A tu mi uopće nije loše, naprotiv. Branim stalno i dobro, održavam formu za reprezentaciju, još napredujem. I to me zadovoljava. Želim braniti što dulje, ne postavljam si vremenske limite, niti o tome razmišljam. No ako klub odluči da me proda, isto nema problema. Kad mi je dobro, a uleti nešto bolje, takva situacija mora svakog zadovoljavati.

Reprezentaciju u kvalifikacijama za SP u Brazilu očekuje borba s Belgijom za prvo mjesto.

- Nikad nismo osvojili više bodova u prvih pet utakmica, a još visimo. Četvrti smo na svijetu, a može se dogoditi da ne odemo na SP. Igramo neloše, sjajno se slažemo i sve je u našim nogama. Optimist sam, a i dobro smo vođeni. Bitno je dočekati Belgiju bodovno poravnat i onda smo u ključnim utakmicama najjači. U svoje osobno ime mogu reći da ću i dalje biti u dobroj formi.

"Nikad nisam razmišljao o rekordu"

Da nije bilo ozljede u Portugalu 2004. prije EP-a, danas bi Pletikosa imao skoro 140 nastupa za reprezentaciju. Rekorder je Egipćanin Ahmed Hassan sa 178.

- Da, ali o rekordu nikad nisam razmišljao. Od 1998. sam u reprezentaciji i uvijek sam u tome uživao. Pa i danas, motiv mi je kao u djeteta, želim na SP u Brazil i tamo biti u životnoj formi. Kult reprezentacije, koji smo mi igrači stekli, pomaže nam u životu profesionalnog nogometaša. Svi koji to osjećamo napravimo fine inozemne karijere - kaže Pletikosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana