Obavijesti

Sport

Komentari 1

Rekordne Paraolimpijske igre: Ovo su svi hrvatski medaljaši

Rekordne Paraolimpijske igre: Ovo su svi hrvatski medaljaši

Na do sada najuspješnijim Paraolimpijskim igrama, prvu medalju u Tokiju osvojio je Velimir Šandor koji je bio srebrni u bacanju diska, a nakon njega do bronce su došle Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić

VIDEO

Nakon srebra Ivana Mikulića u taekwondou i bronce Denija Černija u bacanju kugle, Hrvatska je stigla do brojke od 26 medalja u povijesti ljetnih POI, pri čemu je sedam osvojeno na Igrama u glavnom japanskom gradu.

POGLEDAJTE VIDEO: Antun Bošnjaković

Pokretanje videa...

Antun Bošnjaković VIDEO

Hrvatska sada ima pet zlata, osam srebrnih i 13 brončanih medalja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvu medalju u Tokiju osvojio je Velimir Šandor koji je bio srebrni u bacanju diska u kategoriji F52, a potom su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile broncu u ekipnom natjecanju stolnoteniskog turnira. Seriju je nastavio Ivan Katanušić srebrom u bacanju diska u kategoriji F64, a uslijedile su bronce Dine Sinovčića na 100 m leđno i Mikele Ristoski u skoku u dalj.

Posljednjeg dana Ivan Mikulić je osvojio srebro u taekwondou, dok je Deni Černi osvojio broncu u bacanju kugle

Prvu medalju za Hrvatsku u povijesti osvojila je Milka Milinković u bacanju koplja 1992. godine u Barceloni.

Slijedile su četiri bronce u Ateni 2004. godine - tri plivačke Mihovila Španje, te jedna Jelene Vuković u bacanju diska.

U Pekingu 2008. Hrvatska je osvojila četiri medalje - tri zlata i srebro. 

Prva mjesta osvojili su Antonia Balek u bacanju koplja i kugle, te Darko Kralj u bacanju kugle, dok je Branimir Budetić u bacanju koplja bio srebrni.

U Londonu 2012. Darko Kralj osvojio je srebro u bacanju kugle, drugi je bio i Zoran Talić u skoku u dalj, Mihovil Španja je doplivao do bronce, Mikela Ristoski je doskočila do bronce, a treći je bio i Budetić u bacanju koplja.

Na posljednjim POI u Rio de Janeiru 2016. Mikela Ristoski je bila "zlatna" u skoku u dalj, a Sandra Paović u stolnom tenisu. 

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su osvojile srebro u ekipnoj konkurenciji u stolnom tenisu, kao i Zoran Talić u skoku u dalj. Velimir Šandor je bio treći u bacanju diska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda