Obavijesti

Sport

Komentari 145

Rekordni Bayern 'uništio' HSV, četiri gola Bas Dosta za trijumf

Rekordni Bayern 'uništio' HSV, četiri gola Bas Dosta za trijumf
3

HSV uz ozlijeđenog Ivicu Olića nije imao nikakve šanse na gostovanju kod Bayerna (8-0). Bas Dost je zabio četiri gola Bayeru koji se vratio nakon 0-3, ali je izgubio 5-4

VIDEO

Nevjerojatna je bila ova bundesligaška subota. U utakmicama na Allianz Areni i BayAreni ukupno je palo čak 17 golova, od čega će se posebno pamtiti Bayernova "kanonada" HSV-a.

Reuters/PIXSELL

Gosti sa sjevera Njemačke u Münchenu su pretrpjeli novu katastrofu i nakon poraza iz ožujka 2013., kada su izgubili 9-2, upisali rekordnih 8-0. HSV se donekle dobro držao u prvom dijelu, sve do 21. minute i penala koji je nesmotrenim igranjem rukom skrivio Djourou, a iskoristio Thomas Müller. Dvije minute poslije već je bilo 2-0, Mario Götze iz blizine je zabio odvijanac u mrežu.

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić utakmicu protiv svog bivšeg kluba počeo je od prve minute i zabio gol već u drugoj koji je sudac poništio zbog faula na Götzeu. Izdržao je samo 23. kada se požalio na ozljedu. Umjesto njega ušao je Nicolai Müller, a Bayern nastavio "mljeti".  Do poluvremena je bilo 3-0 golom Robbena od stative, a u 11 minuta nastavka Jaroslav Drobný još je toliko puta išao po loptu u mrežu. Pogađali su Robben, Müller i Robert Lewandowski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do kraja utakmice pala su još dva gola, Francka Ribéryja u 69. minuti nakon odbijene lopte te još jedan Götzeov dvije minute prije kraja, pa su Bavarci tako iznimno uvjerljivo nastavili prema novoj tituli prvaka Njemačke.

Bas Dost s četiri gola sredio borbeni Bayer

U tome im je zamalo pomogao i Bayer koji je s igračem manje spašavao živu glavu protiv Wolfsburga u Leverkusenu. Gosti su, naime, nakon pola sata imali 3-0 golovima Bas Dosta (dva) i Nalda. Pobjeda za "vukove" činila se izglednom, no u drugom dijelu počeo je veliki preokret u režiji Heung Min-Sona.

Korejac je u 58. minuti zabio prvi, četiri minute poslije drugi gol, a nakon što je Wolfsburg pobjegao na 4-2 hat-trickom Bas Dosta, priključio mu se i Son na drugoj strani svojim trećim golom. Da drama bude potpuna, pobrinuo se Karim Bellarabi golom za 4-4 18 minuta prije kraja, a Emir Spahić osam minuta prije kraja dobio drugi žuti karton i tako hendikepirao domaćina u samoj završnici.

Reuters/PIXSELL

Kada se činilo kako će obje momčadi podijeliti po bod, u trećoj minuti nadoknade Bas Dost je još jednom potvrdio svoj golgeterski renome i zabio za nevjerojatnih 5-4 Wolfsburga i očuvanje razlike za Bayernom od deset bodova. Hrvatski reprezentativci Tin Jedvaj i Ivan Perišić nisu nastupili zbog ozljede.

Bundesliga, 21. kolo

  • Bayern München - HSV 8-0
  • Bayer Leverkusen - Wolfsburg 4-5
  • Borussia Mönchengladbach - Köln 1-0
  • Hoffenheim - Stuttgart - 2-1
  • Werder Bremen - Augsburg 3-2
  • Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1-0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub