Obavijesti

Sport

Komentari 21

Rennes nahvalio 'umjetnika' Majera: On je vrhunski igrač

Rennes nahvalio 'umjetnika' Majera: On je vrhunski igrač

On samo igra. Kada je potrebno nešto odigrati sa samo jednim dodirom, on je to sposoban to učiniti. Kada ga treba zadržati, može to i tada, rekao je trener Rennesa Bruno Genesio

VIDEO

Francuski prvoligaš Rennes ima velika očekivanja od Europa konferencijske lige, a uvelike za to zaslužan je hrvatski nogometaš Lovro Majer (23) koji je svojim nogometnim izvedbama dostojnim "umjetnika", piše agencija France Presse.

POGLEDAJTE VIDEO: Lovro Majer

Pokretanje videa...

Lovro Majer VIDEO

Rennes u četvrtak kod kuće dočekuje nizozemski Vitesse Arnhem, a već je sada na vrhu skupine sa deset bodova.

Francuskom je klubu dovoljan samo bod da se kvalificira u sljedeći krug, ali pobjeda bi sigurno jamčila prvo mjesto što izravno znači i osminu finala, ovisno o rezultatu kojeg ostvari Tottenham koji je drugi sa sedam bodova.

Uspjeh bi u svakom slučaju dao prednost Bretoncima prije zadnjeg susreta u grupi za 15 dana protiv Spursa u Londonu.

Krajem rujna u prvoj utakmici u Arnhemu Rennes je slavio sa 2-1. To je bilo na početku uspona forme crveno-crnih koji nisu bili konstantni na početku, no sada su bez poraza već dva mjeseca u zadnjih 11 utakmica.

Europa Conference League - Group G - Stade Rennes v Mura

Majer je došao krajem kolovoza za 12 milijuna eura, no nije odmah zaigrao zbog ozljede, ali nakon toga uhvatio je ritam s dobro uigranom momčadi.

Nakon nekoliko igara u listopadu, kada je samo dva puta zaigrao u početnom sastavu bila su dovoljna da ga se zapazi. U utakmicama protiv Mure (1-0) i protiv Lyona (4-1), divljenje su izazvale njegova tehnička lakoća, dodir s loptom, elegancija i inspirativna dodavanja.

Pogotovo jer je učinkovit: njegova ljevica je asistirala Loïcu Badéu kod gola za pobjedu protiv Mure, a imao je prste i u tri od četiri gola protiv Lyona.

A sve je to potvrdio u subotu protiv Montpelliera (2-0) kada se opet našao u prekrasnoj akciji nakon koje je upisao svoj prvi gol u dresu crveno-crnih.

VIDEO Lovrin prvijenac bacio u trans komentatora: 'Maaajeeer'
VIDEO Lovrin prvijenac bacio u trans komentatora: 'Maaajeeer'

- Lako je igrati s njim, on osjeća nogomet -  kazao je Benjamin Bourigeaud.

- Lovro je vrhunski nogometaš - ističe Flavien Tait koji igra zajedno s hrvatskim reprezentativcem u veznom redu Rennesa.

- On samo igra. Kada je potrebno nešto odigrati sa samo jednim dodirom, on je to sposoban to učiniti. Kada ga treba zadržati, može to i tada -  objasnio je trener Rennesa Bruno Genesio, hvaleći Majerov "izuzetan opseg igre" sa 12 do 13 km pretrčanih na svakoj utakmici.

Što se tiče navijača, i s njihove strane već uživa veliku ljubav. Oduševljene poruke dijele se na društvenim mrežama, a navijači skandiraju njegovo ime na Roazhon Parku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom