Obavijesti

Sport

Komentari 37

Revanš Juvea: U nogometnoj 'tučnjavi' slavili protiv Napolia

Revanš Juvea: U nogometnoj 'tučnjavi' slavili protiv Napolia
8

U gruboj utakmici s dva isključenja i to oba na strani Napolija u talijanskom je Superkupu slavio Juventus. S novim trenerom Carrerom na klupi dobili su 4-2

VIDEO

Juventus nastavlja tamo gdje je stao, samo s jednom razlikom. U Kupu je u posljednjem međusobnom ogledu slavio Napoli. Ovog je puta pobjeda pripala Juventusu. 'Bianconeri' su u Pekingu u utakmici Superkupa bili bolji od Napolia 4-2.

U utakmici koja je više nalikovala na hrvanje i to pod pljuskom, s čak dva isključenja u momčadi Napolija 'bianconeri' su se osvetili za poraz u Kupu, jedinom porazu u besprijekornoj prošloj sezoni.

Dvostruka je zadovoljština u tome za torinsku momčad. U momčadi su se vratila oba igrača optužena za skandal namještanja utakmice koji je izbio početkom ljeta, prije Europskog prvenstva, Pepe i Bonucci koje je jučerašnja presuda Disciplinske komisije oslobodila svih optužbi. Bonucci je odmah i zaigrao. Na klupi je nedostajao jedino Antonio Conte, trener koji je vratio Juventus na vrh Serie A i i do naslova prvaka Italije. Conte je zbog prešućivanja informacija u istom slučaju zaradio desetomjesečnu suspenziju.

No suvereno je kormilo 'bianconera' preuzeo donedavni trener Primavere Massimo Carrera koji je u prvoj službenoj utakmici na klupi Juventusa upisao i prvu pobjedu.

- Hvala dečkima na trudu i požrvtvovnosti. Ovo je trofej za Contea. Pokazali smo još jednom koliko smo složni. Ovaj Juventus ima jednog kormilara i svi veslaju u istom smjeru - rekao je novi trener 'bianconera' Massimo Carrera.

Napoli je poveo golom Cavanija koji je, pobjegavši obrani, u dva navrata bio sam protiv Buffona. Prvi ga je put juventusov golman zaustavio, no iz drugog je pokušaja Cavani ipak zabio. Napoli je poveo u 27. minuti. Odgovorio im je Asamoah samo desetak minuta kasnije i izjednačio. Prije predaha još je jednom Napoli stigao u vodstvo i to preko Pandeva.

Činilo se da će nakon Kupa i Superkup otići južnjacima, ali Juventus još jednom dokazao da ga se nikad ne smije otpisati. Izjednačili su u nastavku, u poluvremenu koje je obilovalo prekršajima, grubom igrom i obračunima na rubu fizičkog okršaja. Upravo je jedna takav start donio Juventusu izjednačenje s bijele točke. Precizan je bio s jedanaest metara Vidal koji je odveo susret u produžetke.

Na samom isteku susreta Pandev je prvi zaradio isključenje zbog pokoje 'ljubazne' fraze previše, drugi žuti zbog udaranja Giovinca dobio je Zuniga, a s terena je uspio izletjeti i trener Napolija Mazzari čije uvrede sudac više nije namjeravao trpjeti.

Napoli je ostao s devet igrača, i kao da to nije dovoljno olakšalo nastavak susreta Juventusu stigao je i autogol koji im je osigurao pobjedu. Autogol je zabio Maggio.

Potvrdu pobjede, kako ne bi ispalo da je Napoli sve sam napravio, u 101. minuti donio je Vučinić postavivši konačnih 4-2.

Čini se kako ni skandali, ni gubitak trenera ne mogu uzdrmati aktualne prvake Italije koji su ovom pobjedom najavili kako i u novoj sezoni namjeravaju krenuti u pohod na novi scudetto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz