Sport

Komentari 18

Revolucija u nogometu: Na SP-u 2026. neće biti remija u skupini

Revolucija u nogometu: Na SP-u 2026. neće biti remija u skupini

Razlog zbog čega FIFA planira promjene je taj što će na idućem SP-u nastupiti 48 reprezentacija. One će biti podijeljene u 16 skupina s tri momčadi. U nokaut fazu ići će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine

Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru tek se zahuktava, a FIFA već planira novitete za prvenstvo 2026. koje će biti u Meksiku, SAD-u i Kanadi. Britanski The Athletic piše kako je jedna od novosti uvođenje izvođenja penala u slučaju da neriješenim rezultatom završe utakmice u skupinama.

Pobjednik te serije dobio bi dodatan bod. Jedna od mogućnosti je izvođenje penala i prije same utakmice kako bi se izbjeglo dogovaranje i namještanje rezultata reprezentacija.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

Razlog zbog čega FIFA planira promjene je taj što će na idućem SP-u nastupiti 48 reprezentacija. One će biti podijeljene u 16 skupina s tri momčadi. U nokaut fazu ići će dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

Athletic piše kako je moguće da će FIFA do tada promijeniti sustav natjecanja. Jedna od ideja je da podijele 48 reprezentacija u 12 skupina po četiri momčadi. Dvije najbolje momčadi u skupini i osam najboljih trećeplasiranih bi išlo dalje

Najčitaniji članci