Obavijesti

Sport

Komentari 57

Riječani kipte od bijesa zbog poništenog gola, a Strahonja tvrdi: Drmić je bio u zaleđu!

Riječani kipte od bijesa zbog poništenog gola, a Strahonja tvrdi: Drmić je bio u zaleđu!

Nisam vidio zaleđe. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice što je konkretno bilo i... Nisam dobio nikakvu izjavu?!, kazao je sportski direktor Rijeke Palikuća, no HRT-ov sudački ekspert se ne slaže s njim

VIDEO

Deveto kolo HNL-a je iza nas. Iako smo bili lišeni derbija između Hajduka i Dinama, vidjeli smo mnoštvo sjajnih poteza, no kako to bijaše u našem nogometu, nije moglo proći bez razgovora i polemika o suđenju.

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Rijeka je u petak iznenađujuće remizirala s posljednjim Hrvatskim dragovoljcem (2-2) nakon što je gubila 0-2, no najviše se nakon utakmice pričalo o poništenom golu Rijeke. 

Haris Vučkić je zabio u 89. minuti za 3-2, ali je VAR poništio njegov gol budući da je lopta na putu prema golu okrznula Drmića koji je, prema mišljenju suca, bio u zaleđu. Tako je presudio glavni sudac Dario Bel i njegova ekipa iz VAR sobe, no bila je to situacija koja je mogla prevagnuti i na jednu i na drugu stranu. Josip Drmić bio je u liniji s igračem Dragovoljca i bilo je jako teško reći je li riječ o zaleđu. To zaleđe uzburkalo je strasti među Riječanima koji smatraju da im je nepravedno poništen gol, no sudački ekspert Mario Strahonja se ne slaže s njima. Kako on kaže, gol je opravdano poništen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve pohvale VAR sobi koja u ovoj stresnoj situaciji pred kraj utakmice treba donijeti važnu odluku. Drmić je dirao loptu, bio je u poziciji gdje je mogao i ometati vratara, došlo je do minimalnog kontakta s loptom kojeg je VAR soba označila zaleđem. Htio bih pohvaliti suca Bela koji je pokazao izuzetnu pokretljivost tijekom utakmice i jako dobro pozicioniranje - kazao je Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

U 9. kolu 1. HNL sastali se Hrvatski dragovoljac i Rijeka

Riječani, pak, smatraju kako su pokradeni. Veliku buru u javnosti dignula je i situacija iz petog kola kada je Rijeci poništen gol protiv Osijeka zbog krivo povučene linije što je na kraju utjecalo na konačan rezultat (1-0), a sportski direktor Rijeke Robert Palikuća smatra kako su po drugi put ove sezone oštećeni zbog VAR-a. Kaže kako mu nitko nije objasnio zašto je gol poništen.

Robert Palikuća novi je sportski direktor Rijeke

- U Kranjčevićevoj ulici nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice što je konkretno bilo i... Nisam dobio nikakvu izjavu?! Izgleda da se neke odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Ono u Osijeku je bila kapitalna pogreška, a u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe. To nije u redu, svi mi imamo svoje ciljeve, a jedan ili dva boda mogu bitno promijeniti stvari.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram