Obavijesti

Sport

Komentari 38

Rijeka pobjedom zaključila HNL!

Rijeka pobjedom zaključila HNL!

Riječani su i prije zadnjeg kola znali da će završiti četvrti pa je Tomić iskoristio priliku i odmorio neke igrače te će spreman dočekati Hajduk u finalu Kupa u četvrtak

VIDEO

U susretu posljednjeg, 36. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Hrvatski dragovoljac sa 1-0 (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Jedini pogodak postigao je Jorge Obregon već u 2. minuti susreta. Velkovski je poslao odličnu okomitu loptu prema svom napadaču, a Obregon je udarcem s 15-ak metara svladao Marića.

POSTAVE:

Iako susret nije imao rezultatski značaj, i prije njega je bilo jasno kako će Rijeka završiti sezonu na četvrtom mjestu, dok će Hrvatski dragovoljac sljedeće sezone igrati u drugoj ligi jer je uvjerljivo posljednji, više nije bilo pogodaka.

Igralo se obostrano otvoreno, no napadači više nisu pronalazili put do suparničkih mreža.

Četvrta Rijeka je sezonu okončala sa 65 bodova, dok je Hrvatski dragovoljac ostao na 19 bodova, 12 manje od pretposljednje Istre 1961.

Hrvatskom dragovoljcu ovo je bila posljednja utakmica sezone, dok Rijeku još u četvrtak očekuje finale Kupa protiv Hajduka na Poljudu. (Hina)


Rijeka - Dragovoljac 1-0

1' Počela je utakmica na Rujevici.

2' GOL! Obregon je već na otvaranju susreta doveo Rijeku u vodstvo. Stigla je odlična dubinska lopta iz zadnje linije, Obregon je uspio pobjeći Galešiću po desnom krilu pa sjajno po podu pogodio u suprotan kut.

20' Rijeka kontrolira utakmicu, drži posjed i diktira tempo. Dragovoljac se nije snašao i nije zaprijetio Riječanima. S druge strane, Marić ima pune ruke posla, dva puta su Riječani složili dobre akcije, ali udarci nisu bili preopasni.

21' Prva promjena na susretu dolazi iz redova Dragovoljca. Frigana je u igri zamijenio Kukoč. 

30' Dragovoljac je točno nakon pola sata igre prvi put uputio udarac prema golu Labrovića.

40' Zaprijetio je Murić, golman Dragovoljca Marić je bio spreman. Riječani pletu mrežu oko protivničkog gola, no igraju u drugoj brzini i za sada sigurno drže prednost.

45' Kraj prvog poluvremena!

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Po jedna promjena na obje strane. Kod Rijeke je umjesto Velkovskog ušao Gnezda Čerin, a kod Dragovoljca je Velljaču zamijenio Kuliš.

55' Nema promjene rezultata, nema ni promjene rasporeda snaga na travnjaku. Rijeka je dominantnija, no vidi se da igra u laganijem tempu. Tomić je već nekim potezima fokus usmjerio na finale Kupa.

60' Dvostruka promjena kod Rijeke. Iz igre su izašli Vuk i Selahi, a zamijenili su ih Abass i Pavičić.

65' Odlična prilika za Dragovoljac, najbolja na utakmici. Smolčić je ispred Vulikića izbio loptu u zadnji tren. Da nije intervenirao, gosti bi gotovo sigurno izjednačili.

73' Promjena kod Dragovoljca. Cvetković je u igri, izašao je Karrica.

76' Promjena i kod Rijeke. Solano je zamijenio Obregona.

89' Rijeka je imala odličnu priliku povećati vodstvo i riješiti sve, ali Abbas se okliznuo u ključnom trenutku. Dobio je sjajnu loptu u prostor i jurnuo sam na Marića, mogao je pucati, no odlučio se na dribling. To nije bila dobra odluka i akcija je propala.

90' Igrat će se dvije minute nadoknade.

90+2' Dragovoljac je imao fantastičnu šansu izjednačiti u posljednjim trenucima, no riječki braniči očistili su loptu ispred Vulikića i otklonili opasnost.

KRAJ Završio je susret na Rujevici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...