Obavijesti

Sport

Komentari 92

Rijeka osvojila Podravinu, za Slaven zaigrao 16-godišnjak!

Rijeka osvojila Podravinu, za Slaven zaigrao 16-godišnjak!
3

Rijeka je u Koprivnici uzela tri važna boda u borbi za Europu. Andrijašević i Drmić bili su egzekutori protiv Slavena za koji je zaigrao Lovro Zvonarek, sa 16 godina i četiri dana drugi najmlađi debitant u HNL-u

U susretu 34. kola Prve HNL Rijeka je u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo s 2-0 osvojivši važne bodove u borbi za Europu, dok će momčad iz Koprivnice prvoligaški spas tražiti u zadnja dva kola.

Golove za Rijeku zabili su Franko Andrijašević (40') i Josip Drmić (69') iz kaznenog udarca.

Bila je to važna utakmica za oba sastava. Slaven Belupo još uvijek nije osigurao ostanak u društvu najboljih, dok se Rijeka bori za europski plasman. Hajduk joj je za petama i Rijeci su trebala tri boda kako bi zadržala četvrto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu ako Dinamo osvoji Kup.

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Rijeka je prva zaprijetila. U 11. minuti Pavičić i Andrijašević odigrali su lijepu akciju i otvorili prostor za Menala, ali je njegov udarac s desne strane kaznenog prostora završio uz suprotnu vratnicu.

Dvije minute kasnije Menalo se izborio za loptu na lijevom boku i lijepo progirao Pavičića koji je pucao s 11-12 metara, no Filipović je sjajno obranio. U 28. minuti Filipović je ponovo spasio domaći sastav, a ponovo je promašio Pavičić. Lončar je povukao kontru i odlično proigrao Pavičića koji je izašao sam ispred vratara, no domaća 'jedinica' je obranila stopostotnu priliku.

Prvu veliku priliku Slaven je imao u 34. minuti, nakon ubačaja iz kornera Bogojević je iz okreta pogodio prečku. Lopta se odbila do Prcea, koji iz odlične situacije puca preko gola.

Daleko bolju igru Rijeka je okrunila vodstvom u 41. minuti. Sudac Jović je prvo dosudio kazneni udarac za goste zbog Prcinog igranja rukom, međutim nakon gledanja snimke promijenio je odluku i pokazao na korner. Izveo ga je Lončar, a Andrijašević zabio za vodstvo.

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Korak bliže pobjedi gosti su stigli u 69. minuti kada je Drmić realizirao kazneni udarac za 2-0. Lončar je odlično proigrao Menala koji je izbio sam pred golmana, Filipović ga je srušio, a Jović nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku.

Rijeka je do kraja susreta rutinski sačuvala prednost osvojivši važna tri boda, dok će momčad iz Koprivnice prvoligaški spas tražiti u zadnja dva kola. Za domaćine je debitirao i mlado Lovro Zvonarek, sa 16 godina i četiri dana drugi najmlađi debitant u HNL-u ikada, mlađi je bio tek Marko Dabro za - dva dana!

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Večeras se još sastaju Dinamo - Varaždin te Hajduk - Gorica.

U utorak je Osijek pobijedio Šibenik s 3-0, dok su Istra 1961 i Lokomotiva u derbiju začelja odigrali 1-1.

Na ljestvici vodi stari-novi prvak Dinamo sa 78 bodova, Osijek je drugi sa 71 bodom, Gorica na trećem mjestu ima 59 bodova i utakmicu manje, dok je Rijeka četvrta s 55 bodova. Hajduk na petoj poziciji ima 51 bod, ali i utakmicu manje.  Slaven je sedmi s 31 bodom, Lokomotiva ima 30, Varaždin 27, a Istra 26 bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
34. KOLO HNL-A 16.00 , KOPRIVNICA
Slaven Belupo
0 : 2
Rijeka
Andrijašević 40', Drmić 69'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice u Koprivnici! Rijeka je s 2-0 osvojila tri važna boda golovima Andrijaševića i Drmića i prebacila pritisak na Hajduk.

90+3'

Mogao je u završnici Yateke zabiti i treći gol Rijeke, ali Filipović je još jednom pokazao visoke kapacitete.

90'

Još pet minuta nadoknade.

83'

Igra se kao da je sve gotovo, a vjerojatno i jest desetak minuta prije kraja. Rijeku još malo dijeli do važnih bodova.

75'

Mijenja prvi put danas i Tomić, Vukčević je svoje odradio, Štefulj će zadnjih 20-ak minuta.

Komentari 92