Obavijesti

Sport

Komentari 263

Povijesna 'šestica' Riječana za 3. pretkolo Konferencijske lige, sjajni Ivanović zabio hat-trick

Povijesna 'šestica' Riječana za 3. pretkolo Konferencijske lige, sjajni Ivanović zabio hat-trick
5

Momčad Sergeja Jakirovića pobijedila je na Rujevici goste iz Kosova s 6-1 i osigurala plasman u 3. pretkolo u kojem će igrati protiv Torshavna

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u 3. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu pobijedivši kosovski Dukagjini s 6-1 (3-1) u uzvratnom dvoboju odigranom u četvrtak na Rujevici te je ukupan rezultat dvije utakmice 7-1 za hrvatsku momčad.

Vodeći pogodak za Riječane postigao je Marco Pašalić u 27. minuti. Prednost je u 39. minuti udvostručio Franjo Ivanović. Gosti su smanjili na 2-1 u 42. minuti, a strijelac je bio Iljasa Zulfiji. Svojim drugim pogotkom, nakon sjajne solo akcije, Franjo Ivanović je u trećoj minuti sučevog dodatka na kraju prvog dijela ponovno donio Riječanima prednost od dva pogotka. 

Dvadesetak minuta trebalo je momčadi Sergeja Jakirovića da se razmaše i počne ozbiljno, u valovima ugrožavati vrata gostiju s Kosova.  U 16. minuti je Toni Fruk preciznim udarcem s dvadesetak metara natjerao gostujućeg vratara Kenana Haxhihamzu na prvu intervenciju.

Marco Pašalić je svoj gromovit udarac prvi put okušao u 20. minuti, ali je lopta prošla uz vratnicu. U 26. minuti je iz još veće udaljenosti natjerao Haxhihamzu na novu obranu, a nakon udarca iz kuta Rijeka je povela.

Lopta je odbijena na 12-13 metara od vrata, natrčao je Pašalić i ljevicom ju neobranjivo poslao pod gredu.

Taj je pogodak bio okidač za napade domaće momčadi i opasne situacije pred vratima Dukagjinija, koje su se nizale jedna za drugom. Tako je Lindon Selahi u 30. minuti ubacio pred vrata, ali je Franjo Ivanović, koji je dobio prednost pred Obregonom, promašio loptu. Dvije minute poslije Selahi je okušao svoj udarac, ali je lopta prohujala pokraj vratnice. U 33. minuti Haxhihamza je obranio udarac Ivanovića iz kaznenog prostora, a potom i pokušaj Selahija koji je bio prvi na odbijenoj lopti.

Slična situacija je bila u 37. minuti. Prvi udarac uputio je Niko Janković, a gostujući čuvar mreže je kratko odbio loptu na kojoj je prvi bio Ivanović. No, 19-godišnji napadač u odličnoj situaciji nije bio precizan. Dvije minute poslije Pašalić je pucao glavom nakon ubačaja Jankovića, ali je lopta odsjela na gredi. No, u nastavku akcije završila je u mreži.

Janković je ponovno bio u ulozi asistenta. Odličnom loptom je pronašao Ivanovića koji se sjurio sam prema vrataru Haxhihamzi i hladnokrvno ga svladao za 2-0.

Iako su djelovali prilično bezazleno, nogometaši Dukagjinija su u 42. minuti odigrali kontranapad koji je rezultirao pogotkom. Loptu je na desnom boku dobio najopasniji gostujući napadač Iljasa Zulfiji. Došao je do 17-18 metara, kad je odlučio pucati. Uz njega su bili Goda i Banda koji su pokušali blokirati udarac. Bandu je lopta pogodila u stopalo, promijenila putanju i u visokom luku, preko Nediljka Labrovića, završila od grede u mreži.

Franjo Ivanović je vrlo dobru predstavu okrunio još jednim pogotkom u prvom poluvremenu. Primio je loptu izvan kaznenog prostora, gdje se driblingom oslobodio prvog čuvara, a potom naišao na drugog i također ga izbacio iz ravnoteže. Kad je pred njim ostao još samo vratar Haxhihamza, Ivanović je lijevom nogom pogodio donji lijevi kut gostujućeg gola.

S onih 1-0 iz Prištine i ukupnih 4-1, već je na poluvremenu bilo jasno da će Rijeka nastaviti svoj europski put. No, to nije zadovoljilo trenera Jakirovića i njegove igrače koji su najavili iskupljenje za lošije izdanje u prvenstvenom srazu s Hajdukom. I upravo to su i podarili svojim navijačima kojih se okupilo gotovo sedam tisuća.

Riječani su nastavili napadati, a plod njihove agresivnosti bila su još dva, a možda i tri pogotka. Naime, u 59. minuti je odlično ubacio Marco Pašalić s desne strane, a na suprotnoj vratnici najviši je u skoku bio Francuz Nais Djouahra i glavom poslao loptu prema golu. Vratar Haxhihamza je učinio sve kako bi spriječio pogodak. Kako na ovoj utakmici nije bilo ni gol-tehnologije, ni pomoći VAR-a, a sjevernoirski sudački trojac nije reagirao, pogotka nije bilo. No, dojam je s televizijske snimke da je lopta prešla punim obujmom preko gol-crte.

No, u 64. minuti nikakve dileme nije bilo. Na novi dobar ubačaj Pašalića gostujući vratar je loptu odbio, ali je prvi na njoj bio Bruno Goda i glavom ju poslao u mrežu.

I Nais Djouahra se u 81. minuti upisao u strijelce. Najveći dio posla obavio je Franjo Ivanović, a Djouahri je ostalo samo pogoditi nebranjenu mrežu.

Stoti nastup Riječana u europskim natjecanjima začinio je Franjo Ivanović svojim "hat-trickom" u drugoj minuti sučevog dodatka, kad je na asistenciju Adriana Libera postigao svoj treći, a šesti riječki pogodak na ovoj utakmici. Prigodno, time je Rijeka došla do najuvjerljivije pobjede u europskim nastupima i prvi put u međunarodnim natjecanjima postigla šest pogodaka na jednoj utakmici.

Dvoboj na Rujevici pratilo je 6827 gledatelja, a sudio je Jamie Robinson iz Sjeverne Irske.

Strijelci: 1-0 Marco Pašalić (27), 2-0 Franjo Ivanović (39), 2-1 Iljasa Zulfiji (42), 3-1 Franjo Ivanović (45+3), 4-1 Bruno Goda (64), 5-1 Nais Djouahra (81), 6-1 Franjo Ivanović (90+2)

Statistika utakmice Rijeka - Dukagjini

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
2. pretkolo Konferencijske lige 20.15 , Rijeka, Rujevica
Rijeka
Pašalić 28' Ivanović 39' 45+3', 90+2' Goda 64' Djouahra 81'
6 : 1
Dukagjini
Zulfiji 42'
Sortiranje događaja

Kraj utakmice na Rujevici. Sjajna predstava momčadi Sergeja Jakirovića koja je izborila 3. pretkolo u kojem će igrati protiv velškog Haverfordwesta ili Torshavna

90+2'

I opet Franjo Ivanović! Drugi put u sudačkim nadoknadama zabio je večeras napadač Rijeke i došao do hat-tricka. Kapa do poda!

90'

Četiri minute sudačkog dodatka.

89'

Haxhihamza ne može više, golman Dukagjinija izlazi iz igre! Šalu na stranu, trener gostiju odlučio je dati posljednjih nekoliko minuta Muhaxhiriju.

81'

'Pukla' je petarda na Rujevici, Rijeka je došla do petog pogotka! Ovog puta u strijelce se upisao i Djouahra, koji je zabio nakon obijanca poslije promaša Ivanovića koji je mogao do hattricka.

Komentari 263