Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Farmaceuti' su sredili Riječane

'Farmaceuti' su sredili Riječane
1

Ježina je briljirao na golu Slavena, Rijeci je poništen penal pa i gol i na koncu je domaćin uzeo sva tri boda pogotkom Lime. Rijeka je matematički ispala iz utrke za naslov, a borba za Europu bit će zanimljiva do kraja

Nogometaši Rijeke posrnuli su na gostovanju u Koprivnici, gdje su poraženi sa 1-0 (1-0) od Slaven Belupa i time izgubili važne bodove u borbi za drugo mjesto.  

Junaci pobjede Slaven Belupa bili su strijelac pogotka Brazilac Mateus i golman Antonio Ježina koji je u niz situacija spašavao svoju mrežu.

Jedini pogodak na utakmici pao je u 29. minuti, kad je Mateus iskoristio pogrešnu procjenu riječkog braniča Galovića, mirno primio loptu i plasirao je pokraj istrčalog gostujućeg golmana Ivora Pandura.

Rijeka je u Koprivnici istrčala u napadačkoj formaciji, imala prednost u posjedu lopte uputila skoro triput više udaraca od domaćina (14-6), od čega je osam lopti išlo u okvir, ali Ježina nijednom nije svladan. Na drugoj strani, Koprivničanima su dva udarca u okvir bila dovoljno za pogodak koji im je donio tri boda.

U dvije situacije su Riječani od glavnog suca utakmice, Zaprešićanina Marka Matoca tražili najstrožu kaznu, ali je nisu dobili. U šestoj minuti je Matoc nakon kontakta Andrijaševića i Ježine pokazao na bijelu točku, ali je nakon pregledavanja snimke promijenio inicijalnu odluku i dosudio samo udarac iz kuta.

U 75. minuti je u kaznenom prostoru Koprivničana pao Domagoj Pavičić, ali Matoc u tom duelu nije vidio prekršaj za kazneni udarac.

Dinamo je vodeći sa 72 boda, drugoplasirani Osijek i trećeplasirana Rijeka imaju po 52, a Hajduk je četvrti sa 51 bodom i utakmicom manje u kojoj će gostovati kod petoplasirane Lokomotive (50). Upravo su to četiri momčadi koje će se u preostalih šest kola boriti za drugu poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Posljednje tri pozicije drže Varaždin sa 24 boda, Istra 1961 sa 22 i zaprešićki Inter, koji je sa 17 bodova glavni kandidat za preseljenje u drugoligaško društvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
30. KOLO HNL-A 18.55 SATI , Gradski stadion u Koprivnici, sudac: Marko Matoc
Slaven
Mateus Lima 29'
1 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja

KRAJ!

Sudac Matoc produžio je i više od šest minuta, na koncu se igralo skoro 9, ali ni to nije bilo dovoljno Riječanima da stignu makar do boda. Imali su posjed, imali su više prilika, poništen im je penal, a zatim i gol, ali Slaven je na koncu pobijedio golom Mateusa Lime.

Danas se posebno istaknuo golman Koprivničana Ježina, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija.

Konačna statistika kaže: Rijeka je imala 14 udaraca od čega 8 u okvir dok je Slaven zapucao 6 puta, 2 u okvir.

Sve to znači da je Dinamo na korak od titule nakon što je Rijeka kiksala i da sada čeka susret Lokomotive i Hajduka. Ukoliko i 'bijeli' kiksaju, Dinamo će već danas osigurati naslov.

90+4'

Pogreška sudaca. Lopta je pogodila Raspopovića i izašla iz igre, Slaven je trebao dobiti posjed, ali nije pa je Lulić namjerno bacio loptu. Zaradio je žuti karton i sada će se očistiti. Neće igrati na Poljudu protiv Hajduka.

90+2'

Nova promjena kod Slavena. Čovo ulazi u igru, a izlazi Glavčić.

90+1'

Rijeka je pokušala s desnog krila, stigao je ubačaj, ali Slaven se obranio. Ježina je pokušio loptu i legao zajedno s njom, nema niti kornera za gosta.

Čak šest minuta nadoknade!

Komentari 37