Obavijesti

Sport

Komentari 36

Rijeka uvjerljiva, Varaždin tek na penale, Osijek gubio pa okrenuo, igrao i gradonačelnik!

Rijeka uvjerljiva, Varaždin tek na penale, Osijek gubio pa okrenuo, igrao i gradonačelnik!
2

Varaždin je prošao trećeligaša nakon jedanaesteraca, Osijek gubio u Kutjevu pa su zabili Lovrić, Caktaš i Mierez. Rijeka je bila uvjerljiva protiv Libertasa (9-0)

Nogometaši Rijeke, Osijeka i Cibalije izborili su osminu finala Hrvatskog kupa nakon uvjerljivih pobjeda protiv Libertasa, Kutjeva i Zagreba, dok je Varaždin nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio trećeligaša Grobničana.

Kutjevo:  1/16 Hrvatskog nogometnog kupa, NK Kutjevo - NK Osijek

Rijeka je bez ikakvog stresa prošla gostovanje u Novskoj gdje je pobijedila tamošnji Libertas 9-0. Pola sata igre bilo je dovoljno gostima za četiri pogotka i rješavanje svih dvojbi. Dva gola zabio je u tom uvodnom periodu Momo Yansane, novo pojačanje kluba s Rujevice.

On je bio strijelac u 4. i 30. minuti, dok su još zabijali Veldin Hodža u 14. i Franjo Ivanović u 18. minuti. U drugom poluvremenu u strijelce su se za Rijeku upisivali Alen Grgić, još jednom Ivanović, Bruno Bogojević, Niko Janković i Danilo Veiga.

Izbacio Dinamo iz Lige prvaka, sad je došao u Rijeku: Hrvatska liga za mene je nova razina!
Izbacio Dinamo iz Lige prvaka, sad je došao u Rijeku: Hrvatska liga za mene je nova razina!

Osijek je s 4-1 pobijedio četvrtoligaša Kutjevo u gostima premda je Kutjevo povelo golom Karla Antunovića u 19. minuti. Do kraja prvog dijela Osijek je preokrenuo rezultat, za 1-1 je pogodio Kristijan Lovrić u 28., a Mijo Caktaš za 2-1 u nadoknadi. U nastavku je sve zaključeno golovima Slavka Bralića i Ramona Miereza u 53. i 92. minuti.

Kutjevo:  1/16 Hrvatskog nogometnog kupa, NK Kutjevo - NK Osijek

Izdvojimo kako je za domaćina, tijekom drugog dijela, zaigrao Josip Budimir, inače gradonačelnik Kutjeva.

Vrlo lako osminu finala je izborila Cibalia koja je kao domaćin svladala nekada ugledni Zagreb 6-0. Filip Lišnić je postigao dva pogotka za Vinkovčane, dok su po jedan pogodak dodali Karlo Miljanić, Jurica Bajić i Leon Marković.

Nogometaši Varaždina prošli su u osminu finala Kupa nakon velike borbe u gostovanju protiv Grobničana. Nije bilo golova nakon 90 minuta i oba produžetka, ali Varaždinci su bili precizniji s bijele točke i s 5-3 nakon izvođenja penala prošli dalje.

U srijedu se igraju preostale utakmice šesnaestine finala, a sastaju se Ponikve - Dinamo, Dugo Selo - Lokomotiva, Zagora - Istra 1961, Radnik Križevci - Šibenik, Zagorec - Gorica, Croatia Zmijavci - Rudeš, Vukovar 1991 - BSK, Karlovac 1919 - Jaska, Jadran Poreč - Oriolik i Jadran Luka Ploče - Belišće.

Ranije su osminu finala osigurali Hajduk koji je pobijedio Omladinac Gornju Vrbu 6:0, dok je Slaven Belupo svladao Moslavinu 4:2.

Rezultati:

Libertas Novska - Rijeka 0-9 (0-4)

  • 0-1 Yansane (4), 0-2 Hodža (14), 0-3 Ivanović (18), 0-4 Yansane (31), 0-5 Grgić (49), 0-6 Ivanović (58), 0-7 Bogojević (67), 0-8 Janković (85), 0-9 Veiga (90)

Kutjevo - Osijek 1-4 (1-2)

  • 1-0 Antunović (14), 1-1 Lovrić (28), 1-2 Caktaš (45+2), 1-3 Bralić (53), 1-4 Mierez (90)

Grobničan - Varaždin 5-3 (0-0) nakon jedanaesteraca

Cibalia - Zagreb 6-0 (3-0)

  • 1-0 Lišnić (4), 2-0 Miljenić (18), 3-0 Bajić (35), 4-0 Lišnić (48), 5-0 Marković (67), 6-0 Blažanović (78)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hrvatski nogometni kup 15.30 ,
Sortiranje događaja
VARAŽDIN IPAK PROŠAO

Ipak ništa od iznenađenja! Varaždin je s 5-3 bio bolji u izvođenju penala protiv Grobničana i time nakon 120 minuta ipak izborio mjesto u osmini finala Hrvatskog kupa.

ČEKAJU SE PENALI

Nema golova nakon 120 minuta na utakmici između Grobničana i Varaždina! Lutrija penala odlučit će tko prolazi u osminu finala.

GROBNIČAN - VARAŽDIN 0-0

Nakon prvog produžetka, i dalje je 0-0 na utakmici Grobničana i Varaždina. 

KRAJ UTAKMICA

Završile su utakmice u Vinkovcima, Kutjevu i Novskoj.

Cibalia je sa 6-0 pobijedila Zagreb, Ramon Mierez zabio je iz lijepog slobodnjaka postavio 4-1 za Osijek u Kutjevu, a Rijeka je deklasirala Libertas iz Novske s 9-0.

Još se igraju produžeci na utakmici Grobničana i Rijeke.

PRODUŽECI

Nakon 90 minuta nema golova na utakmici Grobničana i Varaždina. Slijede produžeci, a ako ne padne gol, onda će se putem penala odrediti pobjednik.

Komentari 36