Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

'Rijeka i Hajduk: Isti proračun, a Riječani su 6 godina u vrhu'!

Rijeka ima dva eksponata koja može tržiti, prvi je Heber, a drugi Pavičić. U Heberovu slučaju postoji jedna zamka, on je Brazilac i nema EU putovnicu, što znači da je puno teže pronaći klub za njega, rekao je Rački

Foto: nk rijeka
35 komentara

Riječki nogometni menadžer Pedo Rački tip je čovjeka koji, kad je o nogometu riječ, uvijek ima jasan stav i ako mu 'doleti' kakvo pitanje uvijek i svakome će reći što misli, neovisno o tome tko je s druge strane stola.

Rački je za riječki Novi list dao nekoliko iznimno zanimljivih procjena o prijelaznome roku koji nam se bliži, kvaliteti rada na Rujevici i o nekim odnosima u Prvoj HNL:

- Nitko u Rijeci, na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem, ne krije da glavni prihod stiže od prodaje igrača, jer klub mora biti samoodrživ. Međutim, Rijeka posljednjih nekoliko godina pokazala da to radi sustavno, a ne stihijski. Rezultat do sada nije patio zbog toga, Rijeka je već šest godina u samom vrhu hrvatskoga nogometa. Istodobno, Hajduk je s gotovo jednakim budžetom tu gdje je i ima momčad takvu kakvu ima. Rijeka sustavno prati tržište i popunjava momčad unaprijed, što znači da je korak prije kada dovodi igrače, a istodobno traži rješenja da bude najjača od početka godina do europskih kvalifikacija. Europska liga Rijeci je puno donosila i zato treba stremiti da se ide istim smjerom. Bitno je da nema stihije, da se ne prodaju igrači samo da se prodaju. Prodavati treba planski i Rijeka je posljednjih godina baš tako radila.

Pedo Rački | Autor: YouTube/KanalRi screenshot Foto: YouTube/KanalRi screenshot

Prema Račkome, samo su dva Rijekina igrača na razini potrebnoj da ostvare, za riječke prilike, 'ozbiljnije' transfere:

- Rijeka ima dva eksponata koja može tržiti, prvi je Heber, a drugi Pavičić. U Heberovu slučaju postoji jedna zamka, on je Brazilac i nema EU putovnicu, što znači da je puno teže pronaći klub koji će za njega izdvojiti novce. Heberov materinji jezik je portugalski, on bi se u portugalskoj ligi najbolje snašao. Moje je mišljenje da bi klupski čelnici, ako su u kontaktu sa Zoranom Mamićem, mogli pregovarati da Hebera uzme Al Ain, jer oni to mogu platiti. Dakle, UAE kao prvi izbor, odnosno Katar i Saudijska Arabija. Pavičić ima određeni potencijal, ali eventualni kupci gledat će pronaći mu idealnoga suigrača s kojim će igrati u paru. Po meni  iznos koji Rijeka za njega može dobiti, kreće oko dva i pol milijuna eura.

Negativa? Iz Škole nogometa nema igrača za prvu momčad, a prema Rijeci i Miškoviću emitira se previše zločestoće:

- Ne može se dogoditi da Rijeka u posljednjih šest ili sedam godina nema u kadru svoje igrače. Ispada da je ovo u nogometnom smislu degenerativno područje. Kako je moguće da Hajduk ima Bradarića, Palaversu, Teklića, Šegu..., Da Dinamo imao Sosu, Mora, Olma... A Rijeka nema nikoga. Pitam se kakav je onda smisao da sva ta djeca treniraju u Rijeci. To je isto kao dijete koje ide u prvi razred osnovne škole poslije šest mjeseci još ne zna čitati i pisati. Nešto tu ne štima, zar ne? Ne bih volio da ispadne da uvijek Pedo kritizira, jer ja uvijek kažem kako jest. Jednako tako sam žalostan kada vidim koliko zločestoće zna biti u ljudima, jer neki kao da čekaju da se Damiru Miškoviću istopi svijeća i da uđe u probleme. To je ružno - komentirao je u riječkim novinama Pedo Rački.

Naši partneri pišu
Message