Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Crna' Rijeka zaustavila je crni niz: 'Ponovo postajemo opasni'

'Crna' Rijeka zaustavila je crni niz: 'Ponovo postajemo opasni'
24

Nogometaši Rijeke pobijedili su Cibaliju 2-1 u posljednjoj utakmici 17. kola HNL-a. Odlično su gosti otvorili utakmicu i vodili 2-0 nakon 23 minute igre, a Cibalia se nije uspjela sasvim vratiti

VIDEO

Dugih osam tjedana i pet utakmica prošlo je otkako je Rijeka posljednji put osvojila tri boda u HNL-u, no ta je serija napokon iza momčadi Matjaža Keka. Prvaci su pobijedili Cibaliju u Vinkovcima 2-1 i izbili na drugo mjesto ljestvice, bodovno poravnati s Hajdukom i Osijekom, ali najboljom gol-razlikom.

Rijeka je svoju crnu seriju prekinula u premijernom nastupu u - crnim dresovima s ušivenim grbom Armade na rukavu povodom 30. rođendana njihove navijačke skupine.

>>> Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Vidjelo se od početka da Cibalia nije dorasla puno kvalitetnijem protivniku iako su uvjeti za igru bili vrlo loši. Rijeka je lako dolazila pred gol Zvonimira Šubarića i redala šanse. Nakon promašaja Pavičića u drugoj minuti, u 18. su Riječani poveli golom Alexandera Gorgona. Austrijanac je prekinuo svoj HNL-ovski post koji je trajao dva i pol mjeseca te zabio i treći gol u četiri dana, nakon dva komada AEK-u.

Samo pet minuta potom na semaforu je već bilo 2-0. Rijeka se prošetala do gola Cibalije, Kvržić je dodao Mariju Gavranoviću koji je pospremio loptu u praznu mrežu. Kraj priče u Slavoniji, činilo se tada. Ali domaćini su se probudili.

Malo po isteku pola sata igre "nebeskoplavi" su uspjeli nešto što im nije pošlo za nogom više od pet godina - zabiti gol Rijeci. Strijelac je bio Marko Pervan, koji nije zabio već tri mjeseca.

U nastavku je Rijeka, koja je bila izrazito premoćna u posjedu lopte, tražila i treći gol kojim bi sasvim prelomila utakmicu. Nije došao, ali zapravo na kraju, u bodovnom smislu, nije bilo ni bitno. S ova tri boda u svlačionici Matjaža Keka moći će se nešto lakše disati...

Rijeka je svoju četvrtfinalnu utakmicu Kupa protiv Intera u Zaprešiću prebacila za 13. prosinca pa se u miru može pripremati za Jadranski derbi protiv Hajduka na Rujevici sljedeće subote, dok Cibalia u nedjelju gostuje kod Lokomotive. Zaostatak za Dinamom, iz perspektive Rijeke, Osijeka i Hajduka, sad je 12 bodova, dok su Vinkovčani bod ispred Istre i dva ispred Rudeša, na osmoj poziciji.

Kek: Opet postajemo opasni

- Zaslužena pobjeda u teškoj utakmici, prije svega što se tiče teškog terena. Bitna je ovo pobjeda nakon svega što nam se događalo u posljednje vrijeme, nakon loših rezultata i silnih putovanja. Uspjelo nam je u prvom dijelu, dok se još dalo igrati po ovom travnjaku, doći do prednosti - rekao je nakon utakmice Matjaž Kek i dodao:

- Zbog neozbiljnosti i slabe reakcije utakmicu smo doveli u neizvjesne vode. Ali dobro, u ovakvim uvjetima takva se greška uvijek može dogoditi. Čestitke igračima, puno smo patili u posljednje vrijeme jer nismo bili dobri. Rezultat vraća vjeru uoči Jadranskog derbija - rekao je Matjaž Kek nakon pobjede.

- Kad smo jutros izašli na pregled terena, odlučio sam utakmicu početi s tri ofenzivnija igrača, a kasnije uvesti Maleša. Neki igrači imali su problema još od utakmice u Ateni. Ali opet postajemo opasni i postižemo golove. Laknulo nam je nakon ove pobjede.

>>> Izjave trenera pogledajte OVDJE.

Bartolović: Dečki su dali sve od sebe...

Cibalia je nakon više od pet godina uspjela zabiti gol Rijeci i Mladen Bartolović nije imao što zamjeriti svojim igračima. 

- Nismo zadovoljni, izgubili smo bodove, ali pobijedila je bolja i kvalitetnija momčad. Napravili smo sve da dođemo do pozitivnog rezultata koji je bio aktivan za nas do samog kraja, ali teren i kvaliteta protivnika nisu nam dopustili da dođemo do tog boda. Dečki su dali sve od sebe, ali nije išlo - poručio je trener Cibalije Mladen Bartolović.

- Utakmicu smo izgubili u prvih pola sata. Nismo izgledali u tom periodu dobro, bili smo bez agresije, dozvoljavali Mišiću i Bradariću da slobodno igraju. Previše smo otvorili krilne pozicije, Žuta je  imao desetak ubačaja. Kasniji smo smanjili, ali do boda nismo uspjeli doći - dodao je Bartolović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci