Obavijesti

Sport

Komentari 239

Rijeka uz dosta muke do slavlja kod Gzire, Lepinjica je pocrvenio

Rijeka uz dosta muke do slavlja kod Gzire, Lepinjica je pocrvenio
7

Mučio se hrvatski predstavnik na startu kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Malti gotovo sat vremena, a onda uspio zabiti dvaput. Denis Bušnja i Prince Ampem zabijali su za 2-0, a Ivan Lepinjica pocrvenio

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige kao gosti svladali maltešku Gziru United sa 2-0 (0-0).

Strijelci za Rijeku bili su Bušnja (57) i Ampem (77), a Ivan Lepinjica tri minute prije kraja dobio je drugi žuti karton pa će sigurno propustiti uzvrat idući četvrtak.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi dresovi Rijeke

Pokretanje videa...

Rijeka predstavila dresove VIDEO

U vodstvo je Rijeka stigla preciznim udarcem Bušnje s vrha kaznenog prostora nakon prodora i povratne lopte Tomečaka, da bi prednost povećao Ampem iskoristivši odličnu reakciju Obregona koji je oteo loptu domaćem vrataru i zatim uposlio svog novog suigrača koji je sa 10-ak metara pogodio prazan gol.

Istim rezultatom prije dvije godine je na Malti pobijedio i Hajduk, ali je u uzvratu ispao uz poraz 3-1 zbog pravila gola u gostima.

Uzvrat je u Rijeci za tjedan dana.

Pobjednik susreta Rijeka - Gzira United u 3. će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda škotskog Hiberniana i andorske Santa Colome čiji je susret počeo u 20.45.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Konferencijska liga, 2. pretkolo, 1. utakmica 19.00 , Ta'Qali, Centenary Stadium
Gzira
0 : 2
Rijeka
Bušnja 57', Ampem 77'
Sortiranje događaja
90+3'

Strijelac Bušnja primao je liječničku pomoć nakon jednog duela u nadoknadi. Koliko je ozbiljno, tek će se pokazati, no za Rijeku je dobro da je s desetoricom sačuvala vodstvo 2-0 kojim će mirnije ući u uzvrat na Rujevici. Istim rezultatom prije dvije godine na ovom je stadionu pobijedio i Hajduk, a svi znamo što je bilo u uzvratu. Zato opreza nikad dosta.

87'

Drugi žuti karton za Ivana Lepinjicu. Apsolutno nepotrebno od igrača Rijeke, na centru je spriječio moguću kontru Gzire i ide na prijevremeno tuširanje.

85'

Požutio je Gzirin Kolumbijac Mendoza.

77'

GOOOOL! Rijeka zabija i drugi! Pola posla odradio je Obregón koji je presjekao ispucavanje golmana Habera i dao u sredinu slobodnom Princeu Ampemu koji mirno zabija prvijenac za Riječane i puno ugodnijih 2-0!

76'

Šansa za Gziru! Nisu se Maltežani predali, nakon kornera Pisanija ostao je sam Davis, ali i promašio glavom okvir gola.

Komentari 239