Obavijesti

Sport

Komentari 837

Riječani osvojili Poljud: Drmić i Tomečak smijenili Hajduk s vrha

Riječani osvojili Poljud: Drmić i Tomečak smijenili Hajduk s vrha
7

Nakon tri uzastopna poraza, Rijeka je došla do pobjede u 89. Jadranskom derbiju (2-1). Pred 15.967 gledatelja. Riječanima su pobjedu na Poljudu osigurali Drmić i Tomečak

Nogometaši Rijeke odnijeli su sva tri boda s Poljuda, gdje su u posljednjoj utakmici 7. kola HT Prve lige u jadranskom derbiju svladali domaći Hajduk s 2-1 (2-0).

Pokretanje videa...

Red za testiranje uoči derbija s Rijekom VIDEO

Rijeka je povela u 21. minuti pogotkom Ivana Tomečaka, a na 2-0 je prednost gostiju povećao Josip Drmić. Hajduk je bolju igru u drugom poluvremenu okrunio pogotkom Josipa Eleza u 54. minuti, ali do izjednačenja domaća momčad nije uspjela doći.

U prvom nedjeljnom derbiju odigranom u Osijeku, Dinamo je s 2-0 pobijedio domaćina. Strijelac prvog pogotka bio je Kristijan Jakić u 33. minuti, a do konačnih 2-0 Zagrepčani su došli autogolom Danijela Lončara.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Tako su Dinamo i Rijeka s 13 bodova iz šest utakmice zasjeli na prva dva mjesta prvenstvene ljestvice. Trećeplasirano Hajduk je iz sedam nastupa ostao na 13 bodova, baš kao i Osijek koji je na četvrtom mjestu. 

Već u začetku utakmice na Poljudu momčad Gorana Tomića je pokazala da je u Split došla s velikim ambicijama, iako je Marko Livaja u 3. minuti priprijetio nedovoljno preciznim udarcem.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

No, u 4. minuti je Rijeka već poslala loptu u mrežu. Srećom po Hajduk i njegove navijače, strijelac Josip Drmić našao se u zaleđu.

Loša vijest za trenera Hajduka Jensa Gustafssona bila je ozljeda iskusnog mađarskog reprezentativca Gerge Lovrencsicsa, zbog koje je već u 12. minuti morao napustiti travnjak, a zamijenio ga je Dellova.

U 21. minuti Rijeka je pokazala kako se brzo može transformirati u kontranapad. Povukao je loptu Prince Ampem po lijevoj strani i ubacio pred gol, gdje je Posavec uspio zaustaviti prvi udarac, ali je odbio loptu do neometanog Ivana Tomečaka koji je bez problema pogodio mrežu za 1-0.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Deset minuta poslije po desnoj strani se sjurio Issah Abbas, ušao u kazneni prostor, gađao lijevi kut Hajdukovog gola, ali je pogodio samo unutarnji dio vratnice.

Dvije minute poslije Hajduk je imao najbolju priliku u prvom dijelu. Mlakar je dobio dobru loptu na rub peterca i gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

Gotovo svaki dolazak Riječana pred vrata domaće momčadi sijao je paniku u Hajdukovim redovima. Tako je bilo i u 39. minuti kad je u završnici neprecizan bio Abbas. No, u 43. minuti lopta je ponovno završila iza leđa Josipa Posavca.

Ampem je došao iz svoje polovice gotovo do kaznenog prostora i dao odličnu loptu za Drmića. Švicarac se driblingom oslobodio Stefana Simića i stvorio si dovoljno prostora da s lijeve strane desnom nogom pogodi suprotan kut za 2-0.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Zadovoljni onim što su napravili u prvom poluvremenu, gosti su se u drugom dijelu ograničili na branjenje stečene prednosti. 

Hajduk je to iskoristio u ranoj fazi drugog dijela i već u 54. minuti prepolovio zaostatak. Iz kuta je ubacio Filip Krovinović, a na prvoj vratnici je prvi na lopti bio Josip Elez i glavom je uspio svladati Prskala.

Splićani su u drugom poluvremenu uputili čak 12 udaraca prema riječkim vratima, ali samo je taj Elezov bio precizan. Nekoliko izglednih situacija imali su 'bijeli' za izjednačenje. U 64. minuti Elez je bio asistent, a Biuk je iskosa pogodio samo vanjski dio mreže.

U 76. minuti još bolja situacija. Nakon udarca iz kuta Stefan Simić je uklizao na loptu tri metra od gol-crte, ali je loše zahvatio i promašio cilj.

I tu je priči bio kraj. Rijeka je došla do svoje četvrte pobjede u posljednjih pet prvenstvenih gostovanja na Poljudu. 

Utakmicu je sudio Fran Jović iz Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 7. KOLO 21:00 , Poljud, Split
Hajduk
Elez 54'
1 : 2
Rijeka
Tomečak 21', Drmić 44'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj na Poljudu. Unatoč ogromnom dominaciji, Hajduk ipak nije uspio doći do pete uzastopne pobjede. Rijeka je slavila s 2-1 golovima Drmića i Tomečaka. Jedini gol za Hajduk zabio je Josip Elez. 

Nakon sedam kola Riječani su se tako na ljestvici izjednačili s Hajdukom i Dinamom s 13 bodova i prvi put nakon tri uzastopna poraza došli do pobjede u Jadranskom derbiju. 

90+3'

Kakva šansa za Eduoka! Pucao je s ruba šesnaesterca nakon jednog odbijanca, ali lopta je otišla pola metra od stative. 

90+3'

Jako puno odugovlačenja u završnici, a to ne trpi splitska publika koja je zvižducima ispratila sve. Krešić je pao nakon što je dobio loptom u glavu, riječki liječnici su mu ukazivali pomoć je pa prošlo tri minute nadoknade. 

90'

Ovo je bilo jako opasno. Ljubičić je sjajno prošao po sredini i poslao odličnu loptu Janu Mlakaru, ali Slovenac je bio kratak za jedan korak. Još pet minuta nade za Hajduk. 

88'

Završni Hajdukov čin u pokušaju izjednačenju. Kombiniraju Splićani po desnoj strani i pokušavaju na sve načine probiti riječki blok, ali i umor polako dolazi do izražaja. 

Komentari 837