Obavijesti

Sport

Komentari 205

Lokomotiva prvi put u povijesti slavila na Rujevici: Ni Drmićev deseti gol nije spasio Rijeku

Lokomotiva prvi put u povijesti slavila na Rujevici: Ni Drmićev deseti gol nije spasio Rijeku
4

Lokomotiva je u zaostaloj utakmici 4. kola Prve HNL iznenađujuće srušila Rijeku 2-1. Golove za goste zabili su Milićević i Dabro, a počasni gol za prvoplasiranu Rijeku zabio je Drmić. To mu je bio jubilarni deseti u sezoni

Od samog početka susreta Lokomotiva je stisnula domaćina i nizale su se opasne situacije pred riječkim golmanom Zlomislićem. U tom uvodnom dijelu najbolju je šansu imao Kačavenda u 14. minuti, ali samo dvije minute kasnije zatresla se domaća mreža.

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

Ivan Milićević je probio lijevu stranu, a ubačaj se pretvorio u savršeno precizan udarac koji je odsjeo u domaćoj mreži. Pitanje je kakve su bile namjere igrača Lokomotive, no pogodak je u svakom slučaju izgledao spektakularno.

Nakon primljenog gola probudila se Rijeka, kao i dosta puta ove sezone. Rijeka je sve jače stezala obruč pa je u 26. minuti glavom pokušao Čerin, a već u idućem napadu mogao je brže reagirati Vučkić kada je bio u izglednoj situaciji.

Rijeka i Lokomotiva sastali se u zaostalom 4. kolu HT Prve lige

Pokušavala je Rijeka i iz slobodnog udarca (Murić), no Lokomotiva je do kraja poluvremena sačuvala vodstvo. U istom ritmu se igralo u drugom poluvremenu, ali je Lokomotiva bivala sve opasnija u kontranapadima, dok je do povećanja vodstva stigla u 58. minuti.

Rijeka i Lokomotiva sastali se u zaostalom 4. kolu HT Prve lige

Aliyu je ubacio u šesnaesterac, a Dabro je uz pomoć domaćeg igrača Ampema pronašao put do mreže za 2-0 gostiju.

Nedavni dvoboj protiv Dinama očito je ostavio traga na Rijeci koja je do kraja izgledala ispuhano, dok je Lokomotiva mogla zabiti još koji pogodak za uvjerljivije vodstvo. Mala nada Rijeci se otvorila u 83. minuti kada je lijepo glavom zabio Josip Drmić (10 ligaški pogodak u sezoni), a isti igrač je u 93. minuti uz pomoć Cipetića pogodio gredu.

Rijeka i Lokomotiva sastali se u zaostalom 4. kolu HT Prve lige

Za Rijeku je ovo bio tek drugi poraz u sezoni s kojim je ostala na prvom mjestu ljestvice. Lokomotiva je, pak, preskočila Goricu i zasjela na petu poziciju.

Lokosi su slavili kod Rijeke prvi put nakon osam godina, bilo je to na Kantridi. Riječani su 2015. godine preselili na Rujevici, a zanimljivo je kako je ovo gostima iz Zagreba prva pobjeda na tome stadionu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 4. kolo 17:00 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Drmić 83'
1 : 2
Lokomotiva
Milićević 16', Dabro 59'
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Lokomotiva slavi veliku pobjedu s kojom je skočila na peto mjesto i sasvim se približila gornjem domu. 

Golove su zabili Milićević i Dabro, te Drmić za Rijeku.

Lokomotiva je posljednji put Rijeku u gostima pobijedila 2013. godine na Kantridi, no nevjerojatan je podatak da baš nikada nije slavila na Rujevici! Rijeka tamo svoje utakmica igra od 2015. godine, no odolijevali su sve do danas. 

90+3'

Nema golaaaaaaaaaaaaaaa! Drmić je pogodio prečku!

90+2'

Kulenoviiiiiiiiiiiiiiiiiić. Kakva šansa za 3-1. Izbio je sam pred Zlomislića, namjestio se na desnu nogu, ali pucao je pored gola. 

90'

Još četiri minute sudačke nadoknade i točno toliko nade za Rijeku da može danas izvući barem bod. 

88'

Žestok pritisak Rijeke! Drmić je ubacio iz slobodnog udarca, lopta je išla na drugu stativu, ali netko od igrača gostujuće momčadi je to odbio u korner. Iz njega Riječani nisu ništa korisno napravili.

Ovakva otvorena igra Rijeke ostavlja puno prostora Lokomotivi za kontru. Kulenović prije nekoliko minuta nije iskoristio jednu, a sada ga je blokirao Krešić. 

Komentari 205