Obavijesti

Sport

Komentari 88

VIDEO Varaždin s igračem manje osvojio veliki bod na Rujevici!

VIDEO Varaždin s igračem manje osvojio veliki bod na Rujevici!
16

Bijeli su rano poveli lijepom akcijom Fruka i Jankovića u 17. minuti. Marko Pjaca dobio je pola sata i gotovo odmah asistirao. No onda je uslijedio preokret i vodstvo Varaždina koje je uprskao Pellumbi crvenim kartonom

U susretu sedmog kola Supersport HNL-a Rijeka i Varaždin su na Rujevici odigrali 2-2 (1-0).

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj je Rijeka povela u 17. minuti golom Nike Jankovića (17), gosti su okrenuli rezultat golovima Igora Postonjskog (70-11m) i Frana Brodića (74), da bi Jorge Obregon izjednačio u 85. minuti.

Varaždin je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Jorgo Pellumbi.

Golove s utakmice Rijeka - Varaždin pogledajte OVDJE.

Rijeka je imala vodstvo, još tri puta su domaći igrači gađali okvir suparničkog gola, ali je na kraju jedva iščupala bod.

Domaćin je poveo u 17. minuti lijepim pogotkom Nike Jankovića na asistenciju Tonija Fruka. Bio je to njegov peti gol u svim natjecanjima, dok je Fruk upisao četvrtu asistenciju.

Samo četiri minute kasnije moglo je biti 2-0. Nakon Zelenikina pogrešnog dodavanja, lopta je stigla do Franje Ivanovića koji je uposlio Fruka, a ovaj pokušao je lobati golmana gostiju, međutim pogodio je prečku. Prvu priliku gosti su imali u 27. minuti, no Brodić je slabo pucao i Nediljko Labrović nije imao problema.

Rijeka: HNK Rijeka i NK Varaždin susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a

U 37. minuti opasno je zaprijetio i Niko Galešić, ali je njegov udarac završio pored vratiju Varaždina. Rijeka je bila opasnija i na početku drugog dijela, a u 65. minuti domaćin je ponovo uzdrmao okvir gola.

Janković je nakon dodavanja Pjace fantastičnim felšanim udarcem s lijeve strane pogodio stativu.

Varaždin je izjednačio u 70. minuti golom Igora Postonjskog iz jedanaesterca kojeg je skrivio Matej Mitrović udarivši u skoku laktom Brodića. Četiri minute kasnije gosti su dodatno šokirali Rujevicu. Brodić je dobio loptu na lijevoj strani i iskosa fantastičnim udarcem desnicom sa 20 metara pogodio za 2-1.

Rijeka: HNK Rijeka i NK Varaždin susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a

Rijeka se vratila u život u 85. minuti, a ključnim se pokazao Obregon koji je prvo izborio isključenje suparnika, a potom i zabio za 2-2. Nakon jedne duge lopte, Obregon je pobjegao Jorgu Pellumbiju koji je kao posljednji igrač obrane skrivio prekršaj zaradivši crveni karton. Janković je sjajno izveo slobodan udarac, vratnica je spasila goste, a Obregon glavom pospremio odbijanac.

Kolo večeras zatvaraju Osijek i Dinamo.

Na ljestvici vodi Hajduk sa 15 bodova, Osijek ima 11, a Rijeka je treća sa 10 bodova.

Slijede Gorica (9), Dinamo (7), Varaždin (7), Istra (7), Lokomotiva (6), Slaven Belupo (6), te Rudeš (1).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 7. kolo 18.30 , Rujevica; sudac: Ante Čulina (Zagreb)
Rijeka
Janković 17', Obregon 85'
2 : 2
Varaždin
Postonjski 69' (pen.), Brodić 73'
Sortiranje događaja
90+9'

Kraj utakmice, Rijeka - Varaždin 2-2! Gosti su kaznili bijele za silne promašaje i s igračem manje uzimaju veliki bod na Rujevici!

90+1'

Osam minuta nadoknade.

85'

GOOOOL! Janković je iz slobodnjaka pogodio stativu, Obregon posprema odbijenu loptu glavom u mrežu, izjednačenje! Rijeka je još živa...

83'

Pellumbi je dobio crveni karton, Varaždin ostaje s igračem manje! Obregon ga je izborio, bio je stoper gostiju zadnji igrač i mora u svlačionicu prije vremena.

81'

Škarice Obregona iz gužve u šesnaestercu, odlazi to pokraj gola! Kolumbijac je pucao iz obećavajuće pozicije, nije pogodio. Miriše na novu pobjedu Varaždina nad Rijekom nakon one svibanjske, ali ima još nešto vremena za bijele da se vrate u igru.

Komentari 88