Obavijesti

Sport

Komentari 232

Slaven igrao, a Rijeka zabijala! Čerin ušao i 'sam' srušio Belupo

Slaven igrao, a Rijeka zabijala! Čerin ušao i 'sam' srušio Belupo

Gosti su bili bolji većinu susreta, ali sve se promijenilo kada je Tomić u igru poslao Čerina. Čim je ušao, iskreirao je šansu za gol, zatim je asistirao za drugi, a potom i sam zabio treći pogodak

Nogometaši Rijeke pobijedili su na Rujevici Slaven Belupo 3-0 (0-0) i približili se vodećem dvojcu HT Prve lige, Dinamu i Osijeku, na samo jedan bod.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Andres Solano, Rijeka VIDEO

Haris Vučkić je u 55. minuti doveo Rijeku u vodstvo. Za 2-0 loptu je u mrežu poslao riječki kapetan i najbolji strijelac Josip Drmić, a konačnih 3-0 postavio je Adam Gnezda Čerin u 78. minuti. Iako to rezultat ne sugerira, Rijeka je teškom mukom stigla do pobjede, a sve zahvaljujući Čerinu, koji je ušao u nastavku pa sudjelovao kod sva tri pogotka.

Riječani su opasno živjeli u prvom poluvremenu u kojem su Koprivničani bili bolja momčad i samo zahvaljujući domaćem vrataru Nediljku Labroviću nisu uspjeli doći do vodstva. Već u prvoj minuti je riječki vratar dobio dvoboj protiv Bogojevića, a potom je u šestoj minuti obranio udaraca Solde glavom. U devetoj minuti probao je Zapata, ali i to je Labrović obranio, baš kao što je to učinio i kad je u 44. minuti s ruba kaznenog prostora pucao Mihail Caimacov.

Rijeka nadigrala Hajduk na Poljudu

Preokret u drugom poluvremenu donio je ulazak Adama Gnezde Čerina u 54. minuti. Već u prvoj akciji, slovenski veznjak je bio taj koji je dao odličnu loptu Domagoju Pavičiću na lijevu stranu kaznenog prostora. Ovaj se sjurio prema golu, a onda vratio u sredinu, gdje Haris Vučkić nije imao problema pogoditi nebranjenu mrežu.

HNK Rijeka i NK Slaven Belupo sastali se u 25. kolu Prve HNL

U 70. minuti Gnezda Čerin je dobio loptu od Murića nakon kratkog dodavanja iz kuta. Slovenac je poslao loptu na visinu točke za kazneni udarac, gdje je na nju natrčao Josip Drmić i lakoćom svladao Ivana Suška.

Rijeka: U 8. kolu 1. HNL sastali se Rijeka i Slaven

Na kraju se Gnezda Čerin i sam upisao u strijelce u 78. minuti. Na ubačaj iz kuta s lijeve strane najviši u skoku bio je Drmić koji je dobro pucao glavom, ali Sušak je obranio. Lopta se odbila na 10-ak metara ravno na nogu slovenskog veznjaka koji ju je iz prve poslao u mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
26. kolo HNL-a 17.05 sati , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Vučkić 55', Drmić 70', Čerin 78'
3 : 0
Slaven
Sortiranje događaja

KRAAAJ NA RUJEVICI! Iako je Slaven bio bolji i konkretniji veći dio susreta, Rijeka je na krilima junaka s klupe Adama Gnezde Čerina stigla do, na koncu, vrlo visoke pobjede.

Čerin je ušao u nastavku pa netom što je kročio na travnjak iskreirao šansu za gol, zatim asistirao, a onda i sam postigao pogodak.

Sukus svega je da je Slaven imao više od igre, ali Rijeka je zabijala i stigla na samo bod zaostatka za Dinamom i Osijekom koji imaju po 53 boda.

Igrat će se još tri minute nadoknade.

85'

Bosec je u igri zamijenio Zapatu dok je Hoxha ušao umjesto Marine.

Dvostruka promjena i kod Rijeke. Van su izašli Solano i Drmić, a ušli Lepinjica i Vuk.

78'

GOOOOOL!

Novi pogodak Rijeke nakon kornera, ponovno ne izravno! Stigao je oštar ubačaj u sredinu gdje je Drmić bio najviši u skoku. Sjajno je tukao, ali je Sušak dobro obranio. Lopta se odbila do Čerina, koji je s otprilike 12, 13 metara sjajno pogodio za nedostižnu prednost!

Definitivno čovjek odluke! Čerin je ušao u igru pa odmah iskreirao gol, zatim je asistirao za drugi, a na koncu i sam zabio.

70'

GOOOOOOL! Eto ga, točno situacija kakvu smo prethodno spomenuli. Rijeci je potrebno vrlo malo kako bi zabila!

Sjajnu akciju odigrali su Riječani iz kornera, Čerin je poslao povratnu loptu u sredinu gdje je sam kao duh čekao Josip Drmić. Pucao je iz prve i neobranjivo pogodio za 17. gol u sezoni i sada je na pet golova zaostatka od prvog strijelca prvenstva Marka Livaje (22).

Odmah nakon pogotka Tomić je napravio dvije izmjene. Izvadio je Murića i Vučkića, a uveo Abassa i Bušnju.

Komentari 232