Sport

Komentari 47

Rijeka pomaknula osnutak čak 40 godina unatrag, a lokosi podbadaju: Trend je biti mlađi...

Rijeka pomaknula osnutak čak 40 godina unatrag, a lokosi podbadaju: Trend je biti mlađi...

Damir Mišković je na Rujevici u petak ponosno uskliknuo kako će iduće godine Rijeka proslaviti 115 godina postojanja iako je praktično do jučer bila stara - 74. A s Kajzerice su reagirali

Kao datum osnivanja Nogometnog kluba Rijeka (tada pod imenom Kvarner) uzimao se 29. srpnja 1946. godine. No u novoj klupskoj monografiji "Rijeka bijelih snova" na Rujevici su odlučili promijeniti povijest i pomaknuti dan osnutka 40 godina unazad?!

Naime, dana 25. studenog 1906. klub Sportivo Olympia osnovao je nogometnu sekciju koju su prigrlili u današnjem HNK Rijeka.

POGLEDAJTE VIDEO: Predstavljena nova monografija Rijeke

- Ponosan sam na ovaj grad i ovaj klub. Sljedeće godine slavit ćemo 115 godina kluba! - uzviknuo je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Bijeli su se objavom o novom datumu osnutka pohvalili na Twitteru, a u komentaru im se javila - Lokomotiva.

"Trend je pomladiti se, a ne postarati.. valjda", napisali su lokosi.

"Kako gdje. imamo jednog navijača i člana kluba od 109 godina", doskočili su iz Rijeke, 

"Fenomenalna životna priča! (WW2, Iwo Jima..)", poručili su iz Lokomotive.

Rijeka je novim/starim poglavljem povijesti tako postala najstariji nogometni klub u Hrvatskoj i "pretekla" Đački nogometni klub Koprivnica osnovan u lipnju 1907.

Hajduk je osnovan 13. veljače 1911., a Dinamo se smatra nasljednikom Građanskog osnovanog 26. travnja 1911. iako je samo ime Dinamo nastalo tek 9. lipnja 1945.

Najčitaniji članci