Obavijesti

Sport

Komentari 8

Rijeka u 3. pretkolu protiv kluba koji je osnovan prije 8 godina!

Rijeka u 3. pretkolu protiv kluba koji je osnovan prije 8 godina!

Kolos je klub poznat samo pravim nogometnim zaljubljenicima koji prate i ukrajinsku ligu, a osnovani su 2012. godine. Do 2015. godine bili su amaterska momčad koja se natjecala u nižim ligama te osvajala naslove

VIDEO

Rijeka će se u Europsku ligu uključiti u 3. pretkolu, a danas su saznali svog protivnika. Riječani će sljedeći četvrtak na Rujevici ugostiti ukrajinski Kolos Kovalivku koji je iznenadio grčki Aris u gostima i izbacio ga s 2-1.

Pokretanje videa...

Rijeka, pripreme ljeto 2020 04:31

Ako nikada niste čuli za ovaj klub, nemojte biti ljuti na sebe. Ni Ukrajinci nisu za njih znali do 2019. godine kada su prvi put ušli u prvu ligu.

No o kome se zapravo radi? Kolos je klub poznat samo pravim nogometnim zaljubljenicima koji prate i ukrajinsku ligu, a osnovani su 2012. godine. Do 2015. godine bili su amaterska momčad koja se natjecala u nižim ligama te osvajala naslove u Kijevskoj oblasti.

Rijeka i Šibenik sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Te godine završili su treći u ukrajinskoj amaterskoj ligi, a onda odlučili prijeći u profesionalce. To se dogodilo u sezoni 2016/2017, a glavni cilj bio je ostanak u ligi. To su i napravili pa dvije godine zaredom završili na petom mjestu, sve do 2019. godine kada su napravili čudo. Osvojili su drugo mjesto i po prvi put u povijesti se plasirali u prvu ukrajinsku ligu.

A tamo? Oduševili! Osvojili su šesto mjesto i plasirali se po prvi put u povijesti u kvalifikacije za Europsku ligu, a to je šokiralo i trenera Ruslana Kostišina kojem je glavni cilj bio samo ne ispasti.

Osijek ugostio Rijeku u 32. kolu HT Prve lige

Unatoč svome kratkom putu, Ukrajinci vrijede 8,5 milijuna eura, a najskuplji su golman Volnec, lijevi bek Čornomorec, desni bek Zozulja i veznjak Evgenij Smirnij koji vrijede 600 tisuća eura. U odnosu na njih, Rijeka vrijedi 19 milijuna eura, a najskuplji je Antonio Mirko Čolak koji vrijedi četiri milijuna eura, odnosno vrijednost mu je kao pola Kolosove.

Naravno, obzirom na svoj renome u europskim natjecanjima i kvalitetu, Rijeka je ogroman favorit. Ali ne smije se podcijeniti tvrde Ukrajince protiv kojih je i Aris bio favorit, pa su ga iznenadili.

Lokomotiva na švedski Malmö

Još jedan hrvatski predstavnik saznao je protivnika u 3. pretkolu. Lokosi će za play-off igrati protiv švedskog Malmöa koji je pobijedio mađarski Honved 2-0 golovima Toivonena i Traustasona. 

Riječ je o klubu koji nam je svima jako poznat, a vrijednost im je 17 milijuna eura dok Lokomotiva vrijedi 13 milijuna eura. Najskuplji igrač je Issac Kiese Thelin koji igra u napadu, a vrijedi 1,60 milijuna eura. Tu je i dugogodišnji finski reprezentativac Toivonen, a najvažniji kotačić je Andres Christiansen koji vrijedi 1,40 milijuna eura i kapetan je momčadi.

Zagreb: NK Lokomotiva i HNK Gorica u 4. kolu Prve HNL

Šveđani su ove godine briljiralo u Europskoj ligi i došli do šesnaestine finala, a tamo je pak prejak bio Wolfsburg koji je slavio s 5-1 ukupno. Kako god, Lokose će čekati jako težak zadatak.

Tottenham jedva dobio Bugare

Jose Mourinho i Tottenham opasno su visjeli u Plovdivu. Lokomotiv je vodio golom Minčeva u 71. minuti i bio nadomak senzacije. A onda su sami sebe uništili. U 78. minuti dobili su dva crvena kartona, a Tottenham je to naravno iskoristio. Prvo je Harry Kane zabio iz penala u 80. minuti, a pet minuta kasnije Ndombele je zabio za pobjedu od 2-1.

Europa League - Second Qualifying Round - Lokomotiv Plovdiv v Tottenham Hotspur

Obzirom na mučenje, na prvu bismo rekli da je Mourinho izveo šareni sastav, ali Spursi su zapravo igrali s najjačom momčadi i svejedno na jedvite jade, uz dva igrača više, izvukli pobjedu.

Zrinjski izbacio Olimpiju

Hrvatski športski klub Zrinjski je nakon velike borbe nakon produžetaka izbacio Olimpiju iz Europske lige. Ljubljančani su poveli već u 19. minuti golom Ivanovića. Momčad hrvatskog trenera Dine Skendera je vodstvo držala do 51. minute kada je Nemanja Bilbija izjednačio na 1-1 nakon kornera.

Mostarski gradski derbi, Velež Mostar - HŠK Zrinjski Mostar

Domaćini su nakon toga preuzeli inicijativu, Mostarci se branili pa primili gol u 81. minuti koji je zabio Vomberger. Mislili su Slovenci da je priča gotova, ali samo tri minute kasnije Zrinjski je izjednačio preko Ćorluke.

Otišlo se u produžetke, a tamo su gosti zabili već u 92. minuti preko Josipa Ivančića i osigurali prolazak u 3. pretkolo.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome