Obavijesti

Sport

Komentari 135

Rijeka s igračem manje skoro šokirala: Bočkaj fantastičnim eurogolom Osijeku donio vrh!

Rijeka s igračem manje skoro šokirala: Bočkaj fantastičnim eurogolom Osijeku donio vrh!

Odličan derbi Rijeke i Osijeka obilježio je Pero Bočkaj fantastičnim golom kojim je spasio goste i gurnuo ih na prvo mjesto HNL-a! Rijeka je prvo ostala s igračem manje pa povela i skoro šokirala Nenada Bjelicu

Nogometaši Osijeka preuzeli su vodstvo na ljestvici Prve HNL nakon što su u sjajnom derbiju 13. kola na Rujevici odigrali 1-1 protiv Rijeke.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjelica i Osječani slave

Pokretanje videa...

Bjelica i Osječani slave 00:59

Osijek sada ima 27 bodova, bod više od Dinama, no "modri" imaju dvije utakmice manje.

Bila je to čvrsta utakmica s nekoliko odličnih prilika, a sve najvažnije dogodilo se u posljednjih pola sata. Prvo poluvrijeme pripalo je sucu Franu Joviću nakon što je odbio svirati penal za obje momčadi iako je bilo materijala i za jedan i za drugi. Skoro je zakuhao gol Osijeku prilikom jedne akcije.

U nastavku se igra rasplamsala i gledali smo odličan nogomet s nekoliko sjajnih prilika.

Rijeka je 59. minuti ostala s igračem manje nakon što je Domagoj Pavičić isključen zbog drugog žutog kartona. Međutim, samo pet minuta kasnije domaćin je poveo golom Franka Andrijaševića.

Smolčić je ubacio s velike udaljenosti, obrana Osijeka nije dobro reagirala, Andrijašević je primio loptu i poentirao s 12 metara. Odlično je pogodio donji kut Ivušićeva gola.

Izjednačio je Petar Bočkaj sjajnim udarcem u 83. minuti. Ako netko može, Bočkaj može. Pogodio je iskosa s desne strane, iz ničega kada nitko na terenu nije mislio da bi mogao pasti gol, s više od 20 metara. 

U nedjelju se trebao igrati i veliki derbi između Dinama i Hajduka, no susret je odgođen jer su "modri" tražili odgodu zbog europskih obveza.

Na ljestvici vodi Osijek sa 27 bodova, Dinamo je drugi sa 26 bodova i dva susreta manje, dok je Gorica treća sa 23 boda. 

Hajduk je četvrti sa 17 bodova, a Rijeka na petoj poziciji ima 16 bodova, no momčad s Rujevice ima čak četiri utakmice manje.

Posljednja tri mjesta drže Lokomotiva, Varaždin i Istra sa po devet bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DERBI 13. KOLA HNL-A 17.05 SATI , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Andrijašević 64'
1 : 1
Osijek
Bočkaj 83'
Sortiranje događaja

KRAJ NA RUJEVICI!

Bio je to sjajan derbi Rijeke i Osijeka pun uzbudljivih događaja. U centru pozornosti u prvom dijelu bio je sudac Fran Jović nakon što je odbio svirati penal za obje momčadi iako je bilo materijala i za jedan i za drugi. Skoro je zakuhao gol Osijeku prilikom jedne akcije.

U drugom se igra rasplamsala i vidjeli smo pregršt prilika s obje strane. Rijeka je ostala s igračem manje u 59. minuti da bi samo pet minuta kasnije stigla do prednosti preko Andrijaševića. Rezultat 1-0 za domaćina stajao je sve do 83. minute kada je igrač s klupe, neponovljivi Pero Bočkaj zabio maestralan gol za svjetske naslovnice i spasio Nenada Bjelicu.

Osijek je ovim remijem stigao do boda prednosti nad Dinamo i sada je novi lider HNL-a!

Igrat će se četiri minute nadoknade.

89'

Traje pritisak Osijeka, gol Pere Bočkaja vratio ga je u život. Momčad Simona Rožmana posljednjih nekoliko minuta morat će sabrati svu preostalu koncentraciju jer gosti su krenuli po puni plijen.

Osijek ima igrača više i nemilo napada sa svih strana.

83'

GOOOOOOOL! Fantastičan gol Bočkaja!

Ako netko u HNL-u može zabiti ovakav gol onda je to Pero Bočkaj. Iz ničega, iskosa s desne strane odapeo je s 25 metara sjajan efej, loptu koja je bježala od golmana.

Ušla je uz samu stativu i Osijek je ponovno u igri!

Pogodio je Nenad Bjelica sa zamjenom jer Bočkaj je proveo samo 11 minuta u igri prije nego što je vratio stvari na početak.

77' OZLJEDA KULENOVIĆA

Zamjena kod obje momčadi. Rijeka je prisilno morala mijenjati nakon što se Kulenović ozlijedio, a zamijenio ga je Lepinjica.

Kod Osijeka ušao je Kleinheisler umjesto Vukovića.

Komentari 135