Obavijesti

Sport

Komentari 178

Varaždin nokautirao Riječane, totalni nered u borbi za Europu!

Varaždin nokautirao Riječane, totalni nered u borbi za Europu!
26

Nakon skromnog prvog poluvremena u kojoj je Janković tresao prečku, domaćinima se otvorilo i zabili su dva. Plavi su se ponovno priključili Osijeku i pobjedom 2-0 pred 1662 gledatelja bod su udaljeni od Europe

Iako su imali brojne probleme s ozljedama i bolestima, nogometaši Varaždina stigli su do druge uzastopne pobjede protiv Rijeke (2-0).. Kao i prošlu Varaždinci su utakmicu prelomili u drugom dijelu.

Varaždincima je za četvrti međusobni susret s Rijekom ove sezone nedostajalo gotovo pola momčadi, pa je trener Mario Kovačević na klupi imao tri juniora: Vita Težaka, Nicka Ocvireka i Bornu Lesjaka.

VIDEO: Golove s utakmice možete pogledati OVDJE

Nije bilo Šege, Mitrovskog, Banovca, Puclina, Drožđeka i Postonjskog, a iako je bio pod temperaturom nekoliko dana nastupio je stožerni Varaždinov igrač Tonio Teklić.

Riječani su druge strane kompletni. Obje momčadi u postavka 4-2-3-1. Prava bitka vodila se na sredini između Varaždinovih Elezija i Pilja te Rijekinih Hodže i Bande. U početku su bitku dobivali Varaždinovi veznjaci uz odlično pridodavanje Teklića, Brodića i Kolarića. Naročito je tu prednjačio Pilj koji je nekoliko puta vrlo dobro iznio loptu.



Varaždin: Utakmica 34. kola Supersport HNL-a između NK Varaždin i HNK Rijeka

No, Rijeka je pokazala zube u smiraj prvog dijela. Nekoliko puta prezentirali su munjevitu tranziciju nakon osvojene lopte. Praktički od svoje polovice do varaždinskog šesnaesterca trebala su im tri dodavanja i nekoliko sekundi.

Prvo je u 40. minuti Janković odlično odapeo s 30 metara, a Zeleniku je loptu odbio u prečku. Već u idućem napadu brzonogi Ampemov udarac od bloka Urate se odbio u vratnicu.

Znakovit je bio prestanak kiše u Varaždinu. Ona je lila cijelo prvo poluvrijeme, a kad je stala u drugom dijelu Varaždinci su otključali gol Nedjeljka Labrovića.



Varaždin: Utakmica 34. kola Supersport HNL-a između NK Varaždin i HNK Rijeka

Prvi je to uspio Niko Domjanić koji je glavom u 47. minuti majstorski pogodio za 1:0. Mladom varaždinskom napadaču to je bio treći gol ove sezone. Domjanić je započeo akciju i za drugi varaždinski gol kojeg je postigao Tonio Teklić, majstorski prednjim škaricama.

Domjanić je tako još jednom pokazao da je riječ o velikom napadačkom potencijalu. Ako će se s njime imati strpljenja i kad još očvrsne u duel igri, bit će sigurno moćno varaždinsko oružje.



Varaždin: Utakmica 34. kola Supersport HNL-a između NK Varaždin i HNK Rijeka

Teklić je pak ponovno potvrdio svoju kvalitetu, iako su ga mnogi osporavali zbog igara u drugom dijelu sezone. No, teško da bilo koji igrač u SuperSport HNL-u može ponoviti stvari koje je Teklić radio u prvom dijelu sezone.

Uglavnom, taktička pobjeda trenera Kovačevića čija je ekipa uspjeli zauzdati riječku tranziciju, naročito u drugom dijelu.

Ovom pobjedom Varaždinci su i dalje u borbi za Europu, iako to nitko prije prvenstva nije ni očekivao. Osijek je udaljen samo jedan bod, Rijeka tri, a isti broj bodova ima Istra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 34. kolo 17.00 , Varaždin; sudac: Ante Čulina (Zagreb)
Varaždin
Domjanić 47', Teklić 58'
2 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice! Varaždin je skinuo skalp Rijeci i pobjedom 2-0 došao na bod od četvrtoplasiranog Osijeka. Rijeka je propustila osigurati kvalifikacije Konferencijske lige i sad se mora vaditi protiv Dinama na Rujevici, dok u zadnjem kolu ide u goste Osijeku na oproštaju od Gradskog vrta.

87'

Frigan sam pred Zelenikom puca preko gola! A u međuvremenu izlazi Noa Vugrinec koji je ušao u 62. minuti. Ozlijedio se sin legendarnog HNL-ovca Davora.

80'

Slalom Brodića i šansa za 3-0 Varaždina, čisti to Goda! Sijevnula je kontra domaćih koju nisu realizirali, ali rezultat im i dalje ide u korist.

76'

Belcar i Pereira zamijenili su Pilja i Teklića, Djouahra kod Rijeke umjesto Jankovića.

67'

Sjajna obrana Zelenike! Pucao je Frigan glavom nakon ubačaja s desne strane, uhvatio je to golman Varaždina koji ovu nedjelju slavi 30. rođendan-

Komentari 178