Obavijesti

Sport

Komentari 32

Zagreb u 120. minuti s igračem manje zabio i srušio Ždralove!

Zagreb u 120. minuti s igračem manje zabio i srušio Ždralove!

Nakon velike drame je nekadašnji prvoligaš Zagreb srušio Mladost u Ždralovima (1-0). U produžetcima su još prošli Lokomotiva i Šibenik, dok su u 90 minuta slavili Rudeš, Oriolik, Istra i Gorica

Šesnaestina finala Hrvatskog kupa je, kao i svake godine, ponudila nekoliko dramatičnih srazova prvoligaša i niželigaša! Tako je Lokomotiva nakon velike drame tek u produžetcima izbacila Gaj iz Mača (3-2), a Šibenik je na uvijek neugodnom terenu Croatije iz Zmijavaca zabio dva gola u produžetcima(0-2). 'Čupavo' je bilo i u Sv. Martinu na Muri gdje je odlični domaćim Polet kapitulirao tek pred sam kraj utakmice nakon što su primili dva gola u par minuta (0-2) protiv Istre 1961.

Mače: Gaj Mače i Lokomotiva u šesnaestini finala nogometnog kupa

Dramatično je bilo i u Ždralovima gdje je domaća Mladost praktički kontrolirala produžetke, imala i igrača više u posljednjih 10 minuta, ali onda je na opće iznenađenje okupljenih lopta završila iza leđa golmana Ždralova za veliko slavlje nogometaša bivšeg prvoligaša Zagreba. Nešto je manje dramatično bilo u Orioliku gdje je domaćin, također s igračem više, slavio 1-0 protiv RNK Splita.

Hajduk u goste bivšem prvaku! Dinamo u Rudeš, Rijeka i treću sezonu zaredom kod Varaždina?
Hajduk u goste bivšem prvaku! Dinamo u Rudeš, Rijeka i treću sezonu zaredom kod Varaždina?

Rudeš je na gostovanju kod Novigrada slavio sa 3-1, a jedna od najzanimljivijih utakmica bila je ona u Gorici. Raspucani su bili domaći i gosti te je već u 20. minuti rezultat bio 3-1 za goste kod Sesveta. Do poluvremena su zabili još i jedni i drugi te se na odmor otišlo sa 4-2 za Goricu. U nastavku je Geljić zabio iz penala za 4-3, imali su domaći pola sata za produžetke, promašili su zicer i na kraju ispali.

Velik broj znatiželjnika natisako se na tribinama kako bi popratili susret Dilja i Rijeke

Riječani su pak u Vinkovcima kod Dilja bez problema slavili sa 6-0. Svoje je debitantske golove zabio Luka Menalo, a zabijali su još Turčin, Pavičić, Hodža i Ilinković. Još se dvije utakmice šesnaestine finala moraju odigrati, a to su one Varaždina i Cibalije koji igraju 10. listopada, a dan poslije će igrati Rudar Labin i Inter.

Dilj: Šesnaestina hrvatskog nogometnog kupa, NK Dilj - HNK  Rijeka

REZULTATI 1/16 FINALA KUPA

Dilj - Rijeka     0:6 
Gaj Mače - Lokomotiva    2:3  
Polet Sv.Martin - Istra 1961   0:2
Croatia - Šibenik      0:1
Oriolik - Split        1:0
GOŠK Dubrovnik - Zadar         -:-
Mladost Ždralovi - Zagreb     0:0
Sesvete - Gorica      3:4
Novigrad - Rudeš      1:3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KRAJ

Nakon drame u Ždralovima, još su dvije utakmice završile. Šibenik je zabio i drugi gol u Zmijavcima te dovršio posao, dok je Lokomotiva sačuvala gol prednosti protiv nogometaša Gaja!

120' GOL ZAGREB

Kakav rasplet u Ždralovima! Iako je domaći trećeligaš igrao drugi produžetak s igračem više, pred sam kraj utakmice zabili su Zagrepčani za prolaz dalje! Ljuti su navijači na tribinama, doziva se ostavka trenera, ovo nisu očekivali...

CRVENI KARTON

Nakon veće zbunjenosti, par žutih, pa predomišljanja, pa crvenog, pa poništenja crvenog kartona... Sudac je ipak odlučio da je to drugi žuti odnosno crveni karton za Zagrepčane koji će do kraja utakmice biti s igračem manje.

95' GOL ŠIBENIK 1-0

Evo i prvog gola Šibenika na uvijek neugodnom terenu u Zmijavcima! Nogometaši Croatije odolijevali su napadima prvoligaša sve do 95. minute, ali sad su gosti na korak do ulaska u osminu finala Kupa.

94' GOL LOKOMOTIVA

Kakav 'rollercoaster' osjećaja prolaze sad navijači Gaja iz Mača! U 4. minuti prvog produžetka njihova je momčad već dobila gol za 3-2 te je Lokomotiva ponovno u vodstvu. 

Komentari 32